Aktywne Wpisy
Koichi +5
Spotkał się ktoś z czymś takim? Sprzedaję obudowę do PS4 ale kupujący potrzebuje mój adres email. O co chodzi?
#olx
#olx
karski +1341
Chciałbym złożyć podziękowania wykopkom aktywnie zaangażowanym w r------------e mafii deweloperskiej w Polsce. To wszystko zaczęło się tutaj. Tu chodzi o przyszłość naszą i naszych dzieci i stawianie oporu s--------m, którzy bez umiaru żerują na zwykłych obywatelach, którzy chcą po prostu uczciwie pracować, by móc godnie życ. Oby jak najwięcej osób zdało sobie sprawę z powagi sytuacji. Następni do ostrzału agenci nieruchomości i fliperzy.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
@art212: to jest typ ataku password changer, teraz masz p--------e że o ja p------e. Będą się same żarówki włączały i wyłączały i będą się działy rzeczy niestworzone. Lepiej kupuj bilet do meksyku
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,
otwórz ją tajnym hasłem : hajduszoboszlo. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty,
3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś nazywasz się
Juan Pablo Fernandez Maria FC Barcelona Janusz Sergio Vasilii Szewczenko i jesteś rosyjskim imigrantem z Rumuni.
Pracujesz w zakładzie fryzjerskim 2 km od
209 PLN - gdyby ktoś szukał :)
@supra107: przede wszystkim to nie wystawianie wanu dziurawego softu na świat. @art212 w zasadzie to jeszcze dnsy też pewnie zmienili, a w ogóle to mogli i soft na swój podmienić.
@wypokowy_expert: raczej to biorę pod uwagę, bo już jest Ok, loguję się już bez problemu ale soft i dns-y mogli pozamieniać
Zasada jest prosta: na świat wystawiasz tylko to, co chcesz żeby było widoczne dla wszystkich. Chcesz żeby każdy mógł wbić Ci do konfiguracji routera? Nie? To tego nie wystawiasz. Chcesz żeby każdy miał wgląd w Twój smart home? Nie?
@art212: to może capslock miałeś włączony? CAPS attack ( ͡º ͜ʖ͡º)
@art212: WAN to jest ta strona wystawiona na świat, to taki oksymoron jak "wystawiam dwór na dwór". Silne hasła też nic nie dadzą jak masz TP-Linka nie aktualizowanego od lat bo jest porzucony, z wystawionym interfejsem konfiguracyjnym na świat i luką w zabezpieczeniach, jak ta która dotykała interfejsu webowego Cisco albo WinBoxa u MikroTika.
Zrób reset routera, skonfiguruj na nowo, i módl się że atak nie