Witam, dziś stuknął mi rok od kiedy używam "botów" do inwestycji w kryptowaluty. Byłem sceptycznie nastawiony do takich działań - ale wychodzę z założenia, nie spróbujesz, nie przekonasz się.
Staż: Bot numer 1 - równe 12 miesięcy Bot numer 2 - równe 6 miesięcy
Po roku działania owych botów przez 24/7 z reinwestycją w różne mniejsze i większe projekty zgromadziłem dość fajny fundusz dodatkowy. Programy działają w chmurze, stąd nie musiałem mieć włączonego komputera całą dobę. Oczywiście dostęp do owego oprogramowania kosztuje, cena zależy od poziomu konta. #1 - 249$ na rok #2 - 500$ na rok, dochodzą do tego tak jakby podatki za wygenerowany zysk na rozwój oprogramowania w postaci 15% i 12.5%. Jeszcze nie wypłacałem pieniędzy z krypto, więc nie wiem w 100% jak wygląda opodatkowanie owej kwoty na dzień dzisiejszy.
Bot #1 - wygenerował zysk po odprowadzeniu podatku na rzecz oprogramowania 8692$ Bot #2 - natomiast 4511$
Łącznie daje mi to kwotę: 13.203$ - (podatek od wypłaty/spieniężenia kryptowaluty) Miesięcznie wychodzi: 1.100$
Czyli miesięcznie ok. 4.400 PLN przed opodatkowaniem.
Podsumowanie: -Dość fajne dodatkowe źródło przychodu, co prawda ryzykowne ale póki co jest zysk. -Człowiek nic się nie nauczył na temat krypto i inwestycjach bo jest prowadzony za ręke (24/7 support, który daje Ci preferencje w którą walutę należy zainwestować) -Przerażająca myśl, ze sztuczną inteligencją może zarabiać pieniądze, które opiewają ponad najniższa płace. Oczywiście przy pewnym kapitale.
@Dzonsin a jak się to ma do zmiany kursu btc? Bo ja też mam kilka botów i licząc w usd wszystko wygląda fajnie na hossie, ale w stosunku to btc to mam wydajność między -10% a +107% więc czasem lepiej było trzymać btc i nie ruszać.
@Dzonsin jeżeli bot działa ci od roku, to cena btc w kwietnu 2023 wynosiła ok 25000usd, dzis wynosi 66000, czyli wzrost o 160%. Jeżeli twój bot wygenerował mniej to lepiej było po prostu trzymać BTC...
@Jacenty9: No to Ci powiem, że masz rację - chyba opłacałoby się trzymać w BTC. Zysk byłby podobny lub większy, i nie musiałbym odprowadzać owego opodatkowania od każdego wygenerowanego zysku czy też opłaty za boty.
Z drugiej strony, działam na 10 kryptowalutach - co mi daje z mojego punktu widzenia, mniejszą możliwosc wtopy. Załóżmy BTC spada o x %. To jestem stratny, a tutaj jedno wzrasta drugie spada itp.
@Dzonsin ja bym raczej powiedział, że jest odwrotnie, bo przy poważnych spadkach to BTC jest statystycznie najbezpieczniejszy, a być może dochodzą inne ryzyka związane np. że zwinieciem się firmy od bota, zwinieciem się giełdy na której działa itd. Rób oczywiście jak uważasz, ale raczej wyciągasz zbyt pochopne wnioski o tym stałym zysku i zarabianiu przez AI, bo jeżeli na hossie wychodzi gorzej niż BTC trzymane na kartce papieru, to na bessie
Ze względu na to, że idzie zima, czeka nas ten sam scenariusz związany z dziećmi.
Dziecko łapie wirusa grypy. Objawy to gorączka ból głowy, kaszel, osłabienie. Rodzic idzie z dzieckiem do lekarza. Lekarz bada powierzchownie, ale nie robi żadnych testów.
Powyżej projekt wykonany przez Amerykanina a poniżej projekt naszych rodaków. Dziś już wiemy, który wygrał. Bo to takie ładne amerykanskie xD #heheszki #warszawa
Witam, dziś stuknął mi rok od kiedy używam "botów" do inwestycji w kryptowaluty. Byłem sceptycznie nastawiony do takich działań - ale wychodzę z założenia, nie spróbujesz, nie przekonasz się.
Staż:
Bot numer 1 - równe 12 miesięcy
Bot numer 2 - równe 6 miesięcy
Kwota zainwestowana:
Bot #1 - 9000$
Bot #2 - 5000$
Po roku działania owych botów przez 24/7 z reinwestycją w różne mniejsze i większe projekty zgromadziłem dość fajny fundusz dodatkowy. Programy działają w chmurze, stąd nie musiałem mieć włączonego komputera całą dobę. Oczywiście dostęp do owego oprogramowania kosztuje, cena zależy od poziomu konta. #1 - 249$ na rok #2 - 500$ na rok, dochodzą do tego tak jakby podatki za wygenerowany zysk na rozwój oprogramowania w postaci 15% i 12.5%.
Jeszcze nie wypłacałem pieniędzy z krypto, więc nie wiem w 100% jak wygląda opodatkowanie owej kwoty na dzień dzisiejszy.
Bot #1 - wygenerował zysk po odprowadzeniu podatku na rzecz oprogramowania 8692$
Bot #2 - natomiast 4511$
Łącznie daje mi to kwotę: 13.203$ - (podatek od wypłaty/spieniężenia kryptowaluty)
Miesięcznie wychodzi: 1.100$
Czyli miesięcznie ok. 4.400 PLN przed opodatkowaniem.
Podsumowanie:
-Dość fajne dodatkowe źródło przychodu, co prawda ryzykowne ale póki co jest zysk.
-Człowiek nic się nie nauczył na temat krypto i inwestycjach bo jest prowadzony za ręke (24/7 support, który daje Ci preferencje w którą walutę należy zainwestować)
-Przerażająca myśl, ze sztuczną inteligencją może zarabiać pieniądze, które opiewają ponad najniższa płace. Oczywiście przy pewnym kapitale.
Ale miesięcznie zyski kapitału to:
#1 - od 5.68% do 20.14%
#2 - od 6.51% do 19.88%
Nie odnotowano w ciągu miesiąca strat przez cały okres działania.
Z drugiej strony, działam na 10 kryptowalutach - co mi daje z mojego punktu widzenia, mniejszą możliwosc wtopy. Załóżmy BTC spada o x %. To jestem stratny, a tutaj jedno wzrasta drugie spada itp.
Rób oczywiście jak uważasz, ale raczej wyciągasz zbyt pochopne wnioski o tym stałym zysku i zarabianiu przez AI, bo jeżeli na hossie wychodzi gorzej niż BTC trzymane na kartce papieru, to na bessie