Aktywne Wpisy
Zmarła mi bardzo bliska osoba, macie jakieś gierki fabularne w które można się wciągnąć w historię aby się wyłączyć? Raczej nic wesołego i raczej nie coś o czym słyszał każdy normik. ( ͡° ʖ̯ ͡°) przeszedłem ostatnio wszystkie gry Quantic Dream (Heavy Rain,
Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls)
#steam #gry #steamdeck
Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls)
#steam #gry #steamdeck
tosi3k +18
A co jakbyśmy zrobili zbiórkę na ogromny banner w Warszawie, który informowałby czym naprawdę jest ten program? @mickpl
Według mnie trzeba realnie zacząć działać i próbować przebić się do mainstreamu.
#nieruchomosci #kredyt0procent #kredyt2procent
Według mnie trzeba realnie zacząć działać i próbować przebić się do mainstreamu.
#nieruchomosci #kredyt0procent #kredyt2procent
Jaka jest realna wartość tej #nieruchomosci i za ile realnie jestem w stanie ja sprzedać? Wrocław 60m2 w Nowym Centrum Południowym. Mieszkanie z 2020 roku. Garaż jest ale z osobną KW, wiec nieobowiązkowy.
Wyceniłem sobie w listopadzie i tak średnio co miesiąc przychodzi mi raport 5-7k więcej ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
@kolar1: chłop chce się pozbyć kury znoszącej złote jaja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niedługo ten program wchodzi w życie, młodzi dostaną darmowe pieniądze, więc wtedy im sprzedasz 50% drożej. Nie bądź frajer i nie sprzedawaj teraz, bo będziesz bardzo stratny.
To samo było w 2023 - kto sprzedał na początku to tylko patrzył z zazdrością na sąsiada, który się wstrzymał i sprzedał kilka miesięcy później za 50% wyższą cenę.
@haha123: dobra liczyłeś ile będzie wynosić zdolność kredytowa
@kolar1: Jeżeli chodzi o realną sprzedaż to dopóki nie wystawisz to się nie dowiesz. Teraz jest dziwny rynek jeszcze napędzany Bk2%. W BK2% ceny poszły do 700/800k nieważne jaki metraż. Każdy myśli, że sprzeda swoje jeszcze drożej teraz niż z darmowym kredytem. 1 mln zł za 60 m2 to jak
Przecież to już się wymknęło, rodzina 2+2 będzie musiała wziąć 400k kredytu z rynku co daje 2700 zł miesięczniej raty i 100k wkłady własnego.
Jak mówisz, że wzrośnie o 50% to 900k kredytu to 6000 zł raty, gdzie wynajem to około 3000-3500 zł
@kolar1
To już jest chore, aktualnie rata tego mieszkania to 6000, a wynajem 3500-4000.
@michal0110: co do zasady powinieneś też wziąć pod uwagę wkład własny jako kredyt. "jako koszt alternatywny" dlatego liczę wszystko jako kredyt.
#!$%@? to jest xD
@michal0110: dlatego nie wiem czy rodzina 2+2 czy 2+3 dojdzie do wniosku, że woli 60m2 czy dom 10km dalej. W sumie te 60m2 to jest dobre właśnie na 1+0, 2+0, 2+1 czyli kupią to mieszkanie nie bineficjęnci MnS. Bo zdolność na takie mieszkanie w MnS będą mieli 2+2, 2+3. Czyli tak