Wpis z mikrobloga

Mirki programiści #corobicjakzyc, pomóżcie mi wybrać drogę życia :D

Jestem sobie na 2 roku programowania, dotychczas głównie klepałem strony w html/css/jquery i mam to opanowane bardzo dobrze + cośtam trochę pisałem małe bzdury w c# ale nic wielkiego.

Na stażu robię aplikacje w php, na uczelni głównie C#. I zastanawiam się w którym kierunku zacząć się bardziej specjalizować widzę dla siebie mniej więcej takie drogi:

1. Webdev ale to średnio mnie jara.

2. C# i pisanie jakichś aplikacji biznesowych (pisanie gier mnie wgl nie jara)

3. Uczyć się JS i pisać single page apps.

4. Ogarnąć jakiś framework php i w tym coś tworzyć.

Co wg was będzie najciekawsze, najbardziej dochodowe (raczej praca na etacie niż freelancer), najwygodniejsze. Priorytety wg kolejności ;)

trochę spamu tagami: #webdev #csharp #php #js #programowanie
  • 12
@asdasty: no dlatego właśnie hajs dałem na 2 miejscu w hierarchii. Wszystkie te drogi mnie jarają, codziennie inna z nich :) a chciałbym się trochę poduczyć jednej z nich i spróbować się wkręcić na jakieś 1/2etatu gdzieś. Bo aktualny staż jest dość słaby, za mała firma żeby się cos nauczyć (nie informatyczna)
@boryss: ostatnio właśnie przegapiłem zapisy a był fajny kurs na uczelni, większość ludzi dostała oferty praktyk i wgl.

Słyszalem że podobno w ror dość ciężko znaleźć prace? i np na pracuj pl szukam to mi nic nie znajduje.
@emtei:

Zwróciłeś uwagę, że nie chcesz iść w webdev a w punkcie trzecim masz JS używany głównie w tym celu i w czwartym php używany tylko w tym celu?

Drogą eliminacji, jeśli 1 odpada to 3 i 4 zwracają false, więc zostaje CI 2 ;P