Aktywne Wpisy
Konkretnyknur +47
Jestem w Kanadzie i zaczyna mi się tu podobać 😃
xyperxyper +28
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
#zaklamanipopulisci #k0nfederosja
#konfederacja #bekazkonfederacji #k0nfedepis #bekazk0nfedepisu #bekazprawakow #bekazpodludzi #sejm #uniaeuropejska #neuropa #wybory #polityka
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@CorniMati: zacny fikołek. Zapomniałeś wspomnieć o:
- przymusowym jedzeniu robaków
- żydzi
@patykiem_pisane: tak to jest, kiedy ze zwykłego lepa na spermiarzy robi się "rzecznika prasowego", który próbuje brylować na X odzywkami rodem z krakowskiego blokowiska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Edit: przez tą edycję myślałem że tylko druga część jest Twoim postem, nie było tematu.
W zielonym ładzie chodzi też o to, że ceny energi wywaliło w kosmos. Państwa dotują obywatelom by obniżyć rachunki, ale ile lat można? Tymczasem koncerny energetyczne zaliczają giga zyski. Czasy taniego prądu i ogrzewania w Europie się skończyły. To nie ma innej opcji niż zmniejszenie żucia. Tylko UE jak zwykle jest upośledzone, że dorzuca do projektów więcej, tworząc potworki na których skupia się
@Krzysiokk: te uśmiechnięte urojenia to musi być straszna choroba wśród k0nfiarzy
Bo ogólnikowo tylko słyszałem.