Aktywne Wpisy
murison +358
sluzbywakcji +417
Poznajcie sierżant Dominikę Polanowską z Lubina. Policjantka dotarła jako pierwsza do palącego się domu, na balkonie zauważyła mężczyznę, który nosił już na sobie ślady kontaktu z ogniem i wołał o pomoc.
Pani Dominika od razu podjęła decyzję o wejściu do wnętrza budynku! Pomimo utrudnień związanych z silnym zadymieniem oraz wysoką temperaturą, pobiegła do mieszkania, gdzie znajdował się mężczyzna i wyprowadziła go z budynku.
Policjantka otrzymała informację, że w budynku może być ktoś
Pani Dominika od razu podjęła decyzję o wejściu do wnętrza budynku! Pomimo utrudnień związanych z silnym zadymieniem oraz wysoką temperaturą, pobiegła do mieszkania, gdzie znajdował się mężczyzna i wyprowadziła go z budynku.
Policjantka otrzymała informację, że w budynku może być ktoś
#gotujzwykopem #swieta #wielkanoc
Jeśli chcecie dodawać bezsmakowe zapychacze, to jeszcze jajka i ziemniaki.
Niektórzy taką sałatkę profanują jabłkami, ale odpowiednia ilość ogórków i grzybów uchroni Was przed tym absurdem.
I powiedz żonie, aby spytała na wykopie ile czasu może wytrzymać sałatka jarzynowa w lodówce, bo to trochę za wcześnie jak na takie zakupy.
@BeginEnd: mmm nie ma to jak rodzinna świąteczna atmosfera
Z tymi grzybami to przesada jeszcze przy kieleckim. Typowy gust Gesslerowej :/
Kielecki jest o tyle fajny, że wystarczy dodać go niewiele, aby sałatka była smaczna, ale mniej kaloryczna od warzyw pływających w jakimś winiary...
A przypomniało mi się, jadłem gdzieś jarzynową z fasolą czerwoną xD To już nie wiem co gorsze ( ͡º ͜ʖ͡º)
Octowe (pochodzące z grzybków) przełamanie słodkości warzyw IMO sprawia, że sałatka nie jest taka nudna.
Ale najgorsze są moim zdaniem ziemniaki. Ich smaku w ogóle nie czuć, więc służą tylko do tego, aby sałatki wyszło więcej.
Pamiętaj tylko, że jeśli we włoszczyźnie jest bardzo marna pietruszka, lub bardzo marny seler, to warto tych warzyw dodatkowo dokupić.
No i warto kupić też całego pora, bo we włoszczyznach dają jakiś zwiędły, mikroskopijny kawałek...
Wychodzi na to, że to taki mieszaniec powstały z polskiej sałatki ziemniaczanej z francuskim Macédoine de légumes.
Kukurydza, grzyby, por, fasola to herezje