Wpis z mikrobloga

#rolnictwo #strajk #protest #sejm #bekazpisu #strajkrolnikow #protestyrolnikow #polska #polityka
Dobra, bo zaczyna mnie ta sytuacja już w---w... kiedy zobaczyłem rozpiskę protestów na mojej wsi, gdzie przez kolejny miesiąc jakieś 20 razy mają zamiar blokować drogi. Po pierwsze bałery są uprzywilejowaną kastą bo to co oni podatków i ubezpieczenia płacą to jest c--j. Po drugie to uważam, że ciągle im mało, a mam przykład na swojej rodzinie. Skoro jest tak źle, to jak dwie rodziny (rodzice + młody z dziećmi) są w stanie wybudować domy za gotówkę i do tego żyć na przyzwoitym poziomie uprawiając nawet nie 50ha ziemi?! Kto może sobie w dzisiejszych czasach na budowę domu za gotówkę? I to nie byle klitki tylko normalnie pałacyku 200metrowego. A najbardziej w-----a mnie ich siedzenie ze skulonymi ogonami kiedy rządziły pisiory, a teraz szczekanie na rząd. Hatfu na te pisowskie pacynki. I po ostatnie - nie bierz dotacji, skoro zielony ład nie pasuje. Amen. Bardziej p----------ą grupą społeczną są chyba tylko górnicy, chociaż nie jestem już tego taki pewien.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie bierz dotacji, skoro zielony ład nie pasuje

@Dominias: Ale to tak nie działa że rezygnując z dotacji możesz uprawiać ziemię/hodować zwierzęta tak jak chcesz. Wtedy nadal musisz przestrzegać norm unijnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dominias: O to chodzi, żebyś się w-----ł. Może jak się w------z piąty, dziesiąty, dwudziesty raz, to zaczniesz słać swojemu miastu/gminie zażalenia na protesty. Nie będą mogli tego wiecznie olewać i zaczną męczyć samą górę. Samej górze zostanie do wyboru ugięcie się pod postulatami rolników lub pałowanie i zamieszki. Obie rzeczy są lepsze niż bezczynność i udawanie, że jest spoko.
  • Odpowiedz
Maszyny wartości kawalerek na Marszałkowskiej w Warszawie. Dodatkowo może górnicy mają lepiej, ale co jakiś czas któryś do domu nie wraca. Czasy rolników bez rąk i bez nóg, bo niebezpieczna maszyna, bo za dużo % się skończyły. Dodatkowo @smutny_kojot piszesz o 2 rozwiązaniach, a inne jest, Policja i nowa akcja: maseczka 2024 roku. Za tamowanie ruchu masz co najmniej 400-500 PLN pewne, każdemu po mandacie, jak nie do Sądu, a tam
  • Odpowiedz