Wpis z mikrobloga

#elektronika #laptopy #komputery
jaki laptop do 2500zł? moja mama to nauczycielka i dostała bon na laptopa 2500zł a ja tam laptopami sie zbytnio nie intersuje moze ktos mily pomoze wybrac. mam jakies dziwne przeczucia ze teraz laptopy podrożały dzieki tym bonom jest w tym troche prawdy?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@placzek: a to musi być nowy? Jak dla mnie najlepiej jakąś poleasingówkę biznesową dobrej jakości, tak, żeby nie rozpadła się od noszenia. W cenie 2,5K to nie dostaniesz nowego lapka, który będzie wytrzymały.
  • Odpowiedz
@placzek ideapad 3 z jakimś ryzenem.
Mam wersję z r7 2600u już kilka lat i działa jak trzeba, po za problemem z trybem zasilania (błąd pierwszych ryzenow 7u) nie mam zastrzeżeń.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: nie mam pojecia jak dzialaja te bony no ale watpie ze komus na olx zaplaci bonem XD

@placzek: Na OLX nie, ale na allegro, ale też nawet lokalnie w miastach masz normalnie firmy zajmujące się sprzedażą komputerów poleasingowych.

mam jakies dziwne przeczucia ze teraz laptopy podrożały dzieki tym bonom jest w tym troche prawdy?

Realnie, żeby podrożało to dosłownie od c--j osób musiało by dostać te bony.
  • Odpowiedz
@placzek: ostatnio też rozkminiałem jaki laptop wybrać pod ten bon. Generalnie nie wiem jak sytuacja wygląda z twojej strony czy ma być on mobilny czy musi być "gejmingowy". Mam parę zapisanych z mojego dochodzenia. Brałem pod uwagę czy jest z metalową obudową, pokrycie barw matrycy, czas na baterii i złącza typu C (od gen. 3 w górę). Z mojej strony wybór padł na Lenovo Yoga Slim 6 i jest super moim zdaniem. W notatkach mam jeszcze zapisane:
* Asus vivobook GO
* https://www.komputronik.pl/product/851280/laptop-asus-vivobook-go-15-oled-e1504fa-l1367w-ryzen-5-7520u-15-6-fhd-16gb-512gb-w11h.html
* Usb c, hdmi, jack
* oled
* Lenovo yoga 6 /
  • Odpowiedz
@Kryspin013: @placzek
Te bony działają tak że dotyczy to wybranych sklepów które mają laptopy w kategorii laptop dla nauczyciela. nie możesz sobie wziąć jakiego chcesz, tylko te które biorą udział w akcji.
  • Odpowiedz