Aktywne Wpisy
bloody560 +15
Potrzebuję listy mocnych horrorów. Problem w tym, że większość już znam. Proszę o niedodawanie żadnych o duchach, lalkach, klaunach ani "ambitnych" tytułów. Film niekoniecznie musi być bardzo straszny, ale powinien mieć klimat, ciekawą fabułę i wciągnąć. Ze slasherów, które mi się podobały, to:
- Droga bez powrotu
- Hostel
- Dom woskowych ciał
- Koszmar minionego lata
- Droga bez powrotu
- Hostel
- Dom woskowych ciał
- Koszmar minionego lata
krucjan +39
Pamiętacie jak z rok temu sobie na zawale wrzucałem filmiki z anakonda z rapackiego i potem próbowałem zjeść dwa kebaby z chili and grill, oczywiście nie udało mi się i tam gadałem we filmie, że moje marzenie to zjeść takie dwa kebaby chociaż, bo na rapackiego są dużo większe i nawet nie próbuje do nich podejść?
To dzisiaj sobie zjadłem 3 anakondy na raz tak o i poszedłem sobie do pracy xD
Fascynujące, że rok temu dwie były dla mnie czymś nie do pomyślenia dzisiaj 3 są czymś normalnym.
Ciekawe
To dzisiaj sobie zjadłem 3 anakondy na raz tak o i poszedłem sobie do pracy xD
Fascynujące, że rok temu dwie były dla mnie czymś nie do pomyślenia dzisiaj 3 są czymś normalnym.
Ciekawe
Kolejowy weekend pieszo-rowerowy. W sobotę porannym pociągiem do Torunia, aby uwiecznić turystyczny pociąg na linii, po której osobówki nie jeżdżą od lat. Fantastyczną robotę wykonali społecznicy, którzy wydobyli z krzaków i śmieci dawny dworzec Toruń Północny. Trochę pogoniłem za pociągiem, a następnie zobaczyłem jedyne z Polsce skrzyżowanie torów kolejowych i tramwajowych. Powrót na kołach przez Chełmżę. Miasto ciekawe architektonicznie, zwłaszcza odnowione kamienice na Rynku, który mam nadzieję doczeka się kiedyś porządnej granitowej kostki. Polbruk niszczy klimat tego miejsca.
Niedziela to spacer po niezwykle klimatycznej podbydgoskiej bocznicy kolejowej. Niestety czas miałem ograniczony i nie udało się przejść jej całej. Wpadły trzy kwadraty piesze. Muszę wybrać się tu jesienią na całodzienny trip.
Total tiles: 1522 (+18)
Max cluster: 966 (+4)
Max square: 26x26
#rowerowyrownik #rower #kwadraty
Skrypt | Statystyki
@the_red: w Chełmży fajne są też okolice gotyckiego kościoła, gdzie świat się zatrzymał i całkiem oryginalna panorama miasta z pomostu który idzie przez całą szerokość Jeziora Chełmżyńskiego :) No i neogotycka wieża ciśnień
@the_red: chyba nie jedyne
https://maps.app.goo.gl/1gXL8WQX7U6xYkxE6
https://torun.naszemiasto.pl/torun-to-bedzie-jedyne-takie-skrzyzowanie-w-polsce-jego/ar/c1-9263917
@the_red: mnie to fascynują takie strasznie ciemne/brudne zabudowania właśnie w okolicy kolejowej (ale chyba należące do cukrowni). Widać je z pół pod Chełmżą, a z samej Chełmży średnio. Wygląda to kozacko, jak jakaś kopalnia z końca XIXw. na dzikim zachodzie ;)
Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu rzucałem w tramwaju bluzgami, bo były zamknięte szlabany i spóźniłem się na autobus, a dalej na zajęcia na uczelni, a tu mówisz, że już nie ma? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dawniej w samych Katowicach były z 4 albo 5 takich skrzyżowań.
Jedno na Zawodziu, jedno na Gliwickiej, jedno na dzisiejszej Chorzowskiej - Stęślickiego, jedno na Wełnowcu na al Korfantego. Tyle to ja kojarzę z map.