Aktywne Wpisy

Sakad +70
#demografia #zwiazki #rodzicielstwo #spoleczenstwo
Na wykopie regularnie pojawia się ostatnio temat dzietności.
Zamiast pisania kolejnego komentarza do tematu, postanowiłam zrobić zbiorczy wpis, kompilację moich wpisów z perspektywy rodzica.
No więc jaki jest mój punkt widzenia?
Na wykopie regularnie pojawia się ostatnio temat dzietności.
Zamiast pisania kolejnego komentarza do tematu, postanowiłam zrobić zbiorczy wpis, kompilację moich wpisów z perspektywy rodzica.
No więc jaki jest mój punkt widzenia?

ciemny_bezmiar +15
Ja jednego naprawdę nie rozumiem u ludzi. U mnie w pracy na przykład ciągle narzekają, że są wykorzystywani, zbytnio obłożeni pracą, zmuszani do darmowych nadgodzin. Czasami ktoś mówi na głos coś w stylu „życie jest ciężkie”, albo do młodego, że "będzie już tylko gorzej hehe". Mimo to każdy z nich ma dzieci. I ja się zastanawiam, bo skoro dobrze wiedzą, jak jest źle to po co zmuszają innych do przechodzenia przez to
https://wyborcza.biz/biznes/7,147880,30780257,sprawdzilismy-co-z-obietnicami-tuska-dla-informatykow-czy-beda.html
#programista15k
źródło: Screenshot 2024-03-13 at 10.13.33
Pobierz@chaosrising: czemu nie najpierw programistami?
@WyjmijKija: biedny lewak detected
Dlaczego nie 100%? Łatwiej by się liczyło, a wpływy jeszcze większe.
@yoda-komoda: tak będzie. Szczególnie, że dalej będą w c--j niskie w porównaniu z Zachodem
Informatycy mają bardzo niskie podatki w PL. Mało jest grup zawodowych, które realnie mogą mieć b2b przypominające etat i być opodatkowane tak nisko.
@WyjmijKija: Przecież przy okazji Nowego Ładu podnieśli, to za dwa tygodnie się wycofywali rakiem i dali jeszcze bardziej preferencyjne warunki.