Aktywne Wpisy
Blondynka34 +265
#nocnazmiana #koty
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Marża banku 2.60 to złodziejstwo w biały dzień
Ja w 2018r brałem z marżą banku w okolicy 1,5% a znajomy w 2014 w okolicy 1.1%
@Makowiecky: Jak masz RRSO na poziomie 4,5% czy tam 5% to to jest w miarę normalne oprocentowanie jakie powinno funkcjonować w gospodarce. W miarę normalne bo bank Cie dyma na kosmicznej marzy 2,6%. Gdzie w takim 2015 banki miewały marze na poziomie 1,75%. xd Normalna marża to okolice 2% jak na nasz rynek.
Niemniej od 2015 do 2020 RRso na kredytach wynosiło ok 3,5% z racji iż Wibor obniżony byłdo
No bo co innego? Jak oszczędzasz to Cię i tak inflacja okrada. A tak przynajmniej nasz dach nad głową i te pare zł kapitału sobie spłacasz.
Przy takiej inflacji jaką mamy teraz (ofc od połowy roku może się to zmienić) jednak są aktualnie metody, żeby w miarę bezpiecznie być ponad nią.