Wpis z mikrobloga

nie powinno być poboru kobiet do wojska. One tam stanowią ciężar dla facetów żołnierzy. Kobieta w woju nie zrobi nic lepiej od faceta. Za to za obowiązkiem obrony będzie ojczyzny powinny iść przywileje jak np prawo do głosowania

@drywall33: jak czytam takie wysrywy teoretyków, to cieszę się, że jednak tak nie jest. bo to trzeba być jednak ograniczonym umysłowo, by nie rozumieć, że wojna to nie tylko okopy i bieganie z
@veranoo wykopki myślą że na front przyjeżdża garkuchnia i żołnierze z bemarów sobie wybierają co chcą zjeść xD i tak 3x dziennie, śniadanie obiad i kolacje a ci co pełnią nocną warte mają prawo do jeszcze jednego posiłku regeneracyjnego w nocy xD
@drywall33: rozumiesz, że nikt na froncie nie jest przez cały czas tylko są rotowani i normalnie muszą mieć ciepłą michę i inne rzeczy z życia codziennego? Próbujesz wyśmiewać wykopków a sam się osmieszasz. Na każdego żołnierza który walczy na froncie jest kilku którzy działają na tyłach i zajmują się gotowaniem, logistyką, medycyną itd. Żołnierze frontowi to dość mały procent w porównaniu do pracujących z tyłu.
@turok2016 idź powiedz ukraińcom co są 2 lata na froncie że mają być zrotowani. NIKT NIE GOTUJE ANI NIE PIERZE żołnierzom na froncie. Co do logistyki. Jedna skrzynka amunicji kalibru 5.56 waży 13-15 kg. Ty myślisz że kobiety dadzą rade to cały dzień przerzucać? Worek kartofli waży 20kg.
ja zawsze mówię że faceci powinni olać i się postawić niczym kobiety na strajk kobiet

Zająć tłumnie miasta i skandować że nie będzie mięsem armatnim

Wojsko i policja są za mali żeby całe społeczeństwo za to ukarać

@Feministka2000: To tak nie działa dziewczynko. W sprawie aborcji można sobie maszerować bo to tak na prawdę sprawa wewnętrzna niskiej wagi, nie mająca większego wpływu społecznie, w porównaniu z groźbą wojny, która może uśmiercić
to nie kobiety wszczynają wojny więc niech się sikorski wali na łeb

@Feministka2000: Rozumiem że kobiety nie mają prawa głosu, i nie uczestniczą w wyborze tych a nie innych polityków? Ja bym ci radził lepiej nie zapędzać się w nurt pod tytułem "odpowiedzialność zbiorowa", bo połowa ideologii feministycznej jest oparta na przeciwstawianiu się takiemu nurtowi.
Jak ci ktoś przystawi pistolet do skroni, to nie zaczniesz protestu pod tytułem "ja się nie bronię, bo jestem pacyfistą".

@Mikka: Jak będziesz mógł legalnie uciec to nikt ci nie przystawi

To nie wina kobiet że nie ma normalnych ludzi w rządzie, utwórzcie partię pacyfistyczną i głos będzie na was. Francja tak naprawdę jest antywojenna bo zawsze tylko szczekają, a tak to biała flaga. Polska powinna białoflagować też.