Wpis z mikrobloga

#mediolan #podrozujzwykopem #wlochy
Jak wygląda zwiedzanie w Mediolanie? Widzę że popularny jest jakiś słynny czerwony pociąg. Słyszałem że mediolan mediolanem, ale lepsze jezioro Como I okolice (bergamo). Warto wziąć auto?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Goronco: potwierdzam, Como dużo lepsze niż Mediolan, podobnie jak Bergamo. W Mediolanie warto kupić dzienny bilet na metro, sieć jest dość gęsta przez co łatwo się poruszać po mieście. Jeśli miałbym polecić miejsca do zwiedzania to Bergamo, stare miasto jest super, jest na wzgórzu nad resztą miasta, jest stamtąd piękny widok. Jeśli chodzi o jezioro Como, to byłem w Lecco i też mogę polecić. Klimatyczne miasteczko. Mediolan z tej trójki
  • Odpowiedz
@Goronco: jeśli masz możliwość i nie masz stracha, to polecam wynajem samochodu :)
Objechałem Como, objechałem Iseo, dojechałem nad Gardę, przeżyłem też jakoś w Bergamo, ale jednak samochód dał tę mobilność, dzięki czemu mogłem też pojechać w góry i dotrzeć w miejsca, gdzie pociąg nie pozwoliłby dotrzeć.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Majku_ chyba tak zrobię. Miałem 2 tygodnie auto w Gruzji więc północne Włochy na pewno nie będą stanowić wyzwania xD właśnie o to mi chodzi, czy są takie miejsca i czy warto
A ile byłeś dni? Pamiętasz?
  • Odpowiedz
@Goronco: to tym bardziej się nie zastanawiaj, radziłbym wziąć samochód :)
Byłem tydzień. I w sumie miałem plan, by odwiedzić Mediolan, ale nie starczyło nam czasu.
Co do ciekawych miejsc, to zależy, czego oczekujesz po takim wyjeździe. Ja chciałem liznąć trochę prowincji i pocieszyć się przyrodą, więc nie miałem ciśnienia na ten Mediolan.
Dla przykładu niżej panorama jeziora Iseo z miejsca, którego raczej nie znajdziesz w przewodnikach. Stary kościół San
Majku_ - @Goronco: to tym bardziej się nie zastanawiaj, radziłbym wziąć samochód :)
B...

źródło: IMG_8193

Pobierz
  • Odpowiedz