Wpis z mikrobloga

Bartosiak w-----ą wykopkow bo:
- mówi o rzeczach które społeczeństwo i mainstream wypiera bo wolimy w nie nie wierzyć
-Przed wojną mówił że konfrontacja na Ukrainie jest nieunikniona i wtedy co bylo? Hejt i wyparcie bo zarabia na strachu XD
-Gdy wszyscy spermili ze Ukraina zaraz Moskwe zdobedzie mówił że Rosja słabo zaczyna ale przestawi przemysl, zmobilizuje ludzi i moze byc ciezko i ze potrzebne jest zdecydowane wsparcie - wykopowi geniusze "straszy straszy straszy"
-Zebysmy nie czekali na to że sankcje wszystko same rozwiążą bo to kraj posiadający zasoby naturalne i nie liczący się z życiem ludzkim - "bartosiak to agent"
-ze Ukraina nie jest w NATO więc trudno będzie długofalowo utrzymać silne wsparcie - jw.

Mógłbym wymieniać dalej.
Obecnie Panujaca wykopowa narracja "nic nam nie grozi bo jesteśmy w NATO" rozumiem że wydarzenia na granicy z Białorusią to była pomoc humanitarna Łukaszenki? XD
Bartosiak to tylko Bartosiak ale sam general Andrzejczak mowi ze jesli Ukraina pezjeebie to mamy przechlapane bo Ruscy sa "rozwinieci operacyjnie i w trybie wojennym" to idealna sytuacja gdy nie musisz mobilizowac przez rok wojska tylko je przerzucasz gdzie chcesz. Robisz zgrupowanie kolo Narwy albo w Grodnie albo w Brześciu i szantażujesz. Nie musisz strzelac. Ale zapewbiam ze jesli nie mamy czym sie chronic lub czym ugryzc przeciwnika a trump zacznie odpierda*ć to tu pies z kulawa noga nie bedzie inwestowal czy rozwijał firm. Czego tu ku*a nie rozumiec.
Ah szkoda strzepic ryja...( ͡° ʖ̯ ͡°)
#bartosiak #polska #rosja
Sebastix - Bartosiak w-----ą wykopkow bo: 
- mówi o rzeczach które społeczeństwo i ma...

źródło: 1000001830

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sebastix: Na bartosiaka szczuja za kazdym razem jak cos powie, a pozniej wychodzi ze i tak chlop mial racje,spoleczenstwa jednak nie przekonasz, ono chce miec racje zeby tej wojny nie bylo. Malo kto bedzie myslal w kategoriach ''ej, szykujmy sie do wojny juz teraz''
  • Odpowiedz
  • 0
@GacekNiebieski: dużo ludzi udaje ze potencjalny szantaz, działania hybrydowe i zaczepne to nie wojną. Niestety wzniecanie niepokojów społecznych, zamachy i ostatecznie szantaz zgrupowaniem wojsk przy granicy to wszystko jest wojną i wpływa na gospodarkę i dobrobyt.
Możemy to zneutralizować tylko gdy swoim wojskiem.mozemy takie zgrupowanie zneutralizowac. Nie wiem co w tym złego żeby nawoływać do budowania takich zdolności.
  • Odpowiedz
@GacekNiebieski: o czym Ty do mnie piszesz człowieku? Ja bardzo lubię Bartosiaka, ale dla mnie liczy się prawda, a nie bycie durnym wyznawcą. Bartosiak do końca był przekonany, że Rosjanie Ukrainy nie zaatakują. Wiele razy o tym wspominał.
  • Odpowiedz
@GacekNiebieski: to po co mi odpowiedziałeś w ogóle? Moja pierwsza odpowiedz była do OPa, który napisał:"-Przed wojną mówił że konfrontacja na Ukrainie jest nieunikniona i wtedy co bylo? Hejt i wyparcie bo zarabia na strachu XD"
  • Odpowiedz
Obecnie Panujaca wykopowa narracja "nic nam nie grozi bo jesteśmy w NATO" rozumiem że wydarzenia na granicy z Białorusią to była pomoc humanitarna Łukaszenki? XD

Bartosiak to tylko Bartosiak ale sam general Andrzejczak mowi ze jesli Ukraina pezjeebie to mamy przechlapane bo Ruscy sa "rozwinieci operacyjnie i w trybie wojennym" to idealna sytuacja gdy nie musisz mobilizowac przez rok wojska tylko je przerzucasz gdzie chcesz. Robisz zgrupowanie kolo Narwy albo w Grodnie
  • Odpowiedz
@GacekNiebieski zwłaszcza o armii nowego wzoru jak się wypowiadał... Że lekka piechota itp., a okazuje się, że wojska pancerne i artyleria robi największa różnicę. Twarda siła się liczy, a nie walki zaczepne.
  • Odpowiedz