Aktywne Wpisy
Napedikr +343
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
Filozofwdresiee +195
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
W DE cały syf z rynku wtórnego jest 33% taniej niż pierwotny. Tam nikt nie kupi PRL-alike bloku i jeszcze sobie będzie wmawiać copium że w sumie lepsze budownictwo bo odległości większe między blokami xD
Powiedzcie czemu od 2 lat cena z rynku pierwotnego oddaliła się od wtórnego? Mieszkanie dla spekulanta i Saszki z Ukrainy ma być na już, nieważne jakim syfem by było
#nieruchomosci
Nie od dwóch lat tylko od dawna. W Polsce dużo osób ma taki fetysz, że musi kupić szczególnie pierwsze mieszkanie od dewelopera. Poza tym na minus w przypadku zakupu wielkiej płyty dochodzi najczęściej wysoki czynsz, potencjalna obecność patologii i brak prywatnych parkingów. Plus to może być jedynie dobra lokalizacja i te mityczne zielone przestrzenie między blokami.
@majkel88: tylko że to właśnie wtórny jest dużo droższy xD
tylko że ja mówiłem głównie o wielkiej płycie. Tam nie ma takiego zjawiska.
Prawdopodobnie ceny w tym wypadku podbijają mieszkania oddane w ostatnich latach, a które zaliczają się już do wtórnego.
Faktycznie tego nie widać jak się patrzy na Polskę całościowo, to tylko chyba lokalnie wywaliło w miastach gdzie brakło totalnie mieszkań jak Krk