Wpis z mikrobloga

@patykiem_pisane Nie wiem czy wiesz, ale linie jak LOT, Lufthansa, Emirates, Air France i kazda duza inna linia maja dane miasta i lotniska jako swoje huby transferowe na ktorych operuja z krajowym wsparciem xD Dla lufy to Frankfurt, dla Emirates Dubaj, dla francuzow Paryz itd. Zajmuja sie sciaganiem pasazerow z krotszych dystansow i rozsylaniem lotami dlugodystansowymi. Robia to nawet Finowie czy Singapur. Nawet krajowymi sciagaja. Masz czesto oferty lotow z Krakowa
  • Odpowiedz
@patykiem_pisane Nie wiem, nie jestem ekspertem ds. lotnictwa. Wydaje mi sie, ze zapewne tak jest optymalniej miec jedno dobrze zlokalizowane centrum logistyczne. Bazujac na przykladach wielu krajow chyba tak jest najsensowniej. Tym bardziej, ze Polska ma dobra lokalizacje na wschod.
  • Odpowiedz
Nie wiem, nie jestem ekspertem ds. lotnictwa. Wydaje mi sie, ze zapewne tak jest optymalniej miec jedno dobrze zlokalizowane centrum logistyczne. Bazujac na przykladach wielu krajow chyba tak jest najsensowniej. Tym bardziej, ze Polska ma dobra lokalizacje na wschod.

@XpedobearX: Lufthansa ma dwa duze wezly Franfurt i Monachium
  • Odpowiedz
  • 0
Nie chcę ich bronić bo to że Izera nie wypaliła nie może być przykładem dla "ludu", że inne inwestycje np CPK nie mają sensu. A tak trochę powoli się staje
  • Odpowiedz
@zwykly_szarak: Może kwoty wolnej w wys. 60 tys nie będzie, CPK, portu kontenerowego w Świnoujściu żeglownej Odry, IPNu, elektrowni atomowych, podwyżek dla nauczycieli w obiecanej wysokości, systemu KSeF, Pałacu Saskiego, bezpłatnych autostrad , fabryki Intela, laptopów dla czwartoklasistów, koreańskiej broni dla polskiej armii, reparacji dla Polski od Niemiec za IIWŚ ale za to PAKT MIGRACYJNY i tabletki dzień po dla 15latek już prawie mamy, no i radośnie przyklaskujących temu wykopków.
  • Odpowiedz
Budowa nie rusza min z tego powodu że są tam fatalne warunki gruntowe i obecnie ciężko o technologie która umożliwi budowę w racjonalnych pieniądzach. Tzn technologia jest ale koszt uzdatniania gruntu to tyle samo co budowa pozostałej części i to bez gwarancji powodzenia
  • Odpowiedz