Aktywne Wpisy
takiMirek29 +9
Sąsiad co 1-2 dni wystawia przed drzwi mieszkania worek ze śmieciami, wieczorem, tak koło 20-21 i do rana leży. Pogadać z nim czy to nic nie da? Co innego zrobić? Jak rano wychodzę do pracy do śmierdzi przeważnie w całym korytarzu.
#sasiedzi #mieszkanie #kiciochpyta
#sasiedzi #mieszkanie #kiciochpyta
aleksc 0
Co śmiesznego powiedzieć przy odejściu z pracy w ostatni dzien, w firmie w której pracowało się wiele lat do kolegów i koleżanek z pracy?
#programista15k #pracait
#programista15k #pracait
Troche przeciwienstwo do bogatego Stuttgartu z wczoraj.
Najwieksze miasto zaglebia ruhry, w sumie na moje oko troche nasza slask->kato tylko ze duzo wieksze (wielkosci wroclawia)
Nie ma tam zadnych wielkich koncernow, troche bieda jak na niemcy, ale klub pilkarski maja mocny no i sa przy zachodniej granicy ;)
Srednia zarobkow ledwie 2500 euro netto co w sumie pokrywa sie ze srednia cena metra - no ale wiadomo - u nas za netto w waw to kupisz mniej niz pol metra, tam caly - i to oni maja fatalnie ;)
Srednia cene z metra dla calego miasta - 11.000 pln
Srednie zarobki - takie same :)
nawet centrum jest tansze niz centrum waw czy krk....
#nieruchomosci
czyli nie ma banki, mozna spokojnie kupowac dalej.... no ale gdyby przniesc krk za odre - to spadki byloby pewne jak amen w pacierzu, no ale na szczescie to Polska, tu beton trzyma sie mocno jak nigdzie ;)
@statystyczny_yt:
Poza tym w Krk strzelam, że 80-90% zakupów idzie pod inwestycje / trzymanie puste. A takich numerów nie robią ludki zarabiające 7k na rękę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie licząc BK2 oczywiście.
a co to ma do dortmundu?....
Z tego co widzę to 9700 bruttoi to daje ci jakieś niecale 7k i pewnie jak jesteś na UoP to jeszcze coś poleci do PPK. Mieszkania, nie w ścisłym centrum, nawet na zadupiach wystawione po 16k
Oki, zawsze co innego, nigdy nie można porównać... Tam jest banka u nas spoko, rozumiem ;)
A na miejsce mieszka ogromna ilość Polaków
Za to tobie pozostanie bycie biedakiem do końca marnego życia i płakanie na tagu o drogich mieszkaniach xD
@majkel88: żyj w swojej bańce ;) a takich młotków jak ty to rekrutuję do pracy i nimi zarządzam.
Pora się obudzić i wyjść ze świata wyobraźni, bo zawsze będziesz biedny.
@majkel88: u ciebie wychodzi typowa polska zawiść. Ja walczę o to, żeby inni mieli lepiej i mieli lepszy start. Ja już za bardzo dużo zarobiłem na giełdzie ale wiem, że inni moi znajomi i całe społeczeństwo tak nie ma. Więc jak mam możliwość to to robię i będę robić.