Aktywne Wpisy
WielkiNos +180
Czy można zrobić reklamę na wyzywaniu i poniżaniu kobiet? Tak! Na taki pomysł wpadła jedna z pizzerii w Lublinie zapraszając do siebie hasłem: "zabierz lochę do Rykowiska" co bardzo spodobało się męskiej części klienteli. Damska miała wiele zastrzeżeń co panie wyraziły w komentarzach. Pizzeria je pousuwała, ale nie bez dodatkowego obrażania klientek.
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
MG78 +464
Co ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega
A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega
Jak można patrzeć sobie w lustro płacąc bańkę za mieszkanie w bloku z lat 60tych, z płyt żerańskich, z kratami na korytarzu, ze schodami z lastryko i lamperią na ścianach, do kapitalnego remontu, gdzie stare kable w budynku doprowadzone do lokali nadal nie nadają się do podłączenia indukcji, gdzie plastikowe rury od grzejników poprowadzone są na zewnątrz po ścianie, rury kanalizacji tak samo, gdzie wysokość pomieszczeń to 2,5m, drzwi 80tki, futryny stalowe, nawiewy grawitacyjne, ciasne windy w starych szybach o ile w ogóle są windy, liczniki w lokalach zamiast na klatce. A na deser czynsz 1200zł za trzy pokoje i samochód zaparkowany gdzieś na ulicy. W życiu bym nie uwierzył że Polak w 2024 roku będzie chciał tak mieszkać. Rozumiem gdyby to budownictwo za PRL to była rama H, bloki modernizowane z zachowaniem jakichkolwiek współczesnych standardów a nie tu szły stalowe rury powyginane w trzy strony to zrobimy identyczne tylko z plastiku. Nie mówię że stare bloki to speluny, ale należy brać pod uwagę cenę do jakość i o ile po dużych modernizacjach typu wymiany wind, docieplenie w latach 2012-2020 ceny tych mieszkań były rozsądne, tak dziś przypomina to zakup starego Passata B2 w cenie B9. Wolałbym już kupić mieszkanie w innym mieście, ale w nowym bloku blisko PKP niż bawić się w remonty płyty za 15k a już tych mniejszych i za 20k zł za metr. #nieruchomosci #budownictwo #mieszkanie #warszawa
Ten już bardziej poważnie:
https://www.otodom.pl/pl/oferta/bielany-klaudyny3-pok-60-4-m2-ID4nPQd
ale przeciez właśnie tek jest xd
@GreatSolidUser: Znam takich co może nie dali bańki, ale sporo tylko dlatego, że nie trzeba czekać i męczyć się z remontem. Oczywiście wielka płyta nie jest taka zła, kiedyś budowano na lata, a to że j---e kapuśniakiem na cały blok to zaleta, a nie wada.
Gorzej że nie zawsze da się to pogodzić i zostaje gorszy standard na zadupiu.
Sześćdziesiąttych? Osiemdziesiąttki? Taguj #analfabetyzm