Wpis z mikrobloga

@mk321 @kogut_20

Żony Megane 4 GC mechanika nie widziało prawie nigdy. 5 lat serwisów w cenie. Teraz ma prawie 7 lat. Przez ten czas 2 razy wymiana oleju na nasz koszt + wymiana klocków i tarcz w ASO za 1183 PLN. No i wymiana filtrów powietrza i kabinowego. Tak w aucie zero. Nawet akumulator działa od nowości - 125 k nalotu (benzyna wolnossącą na łańcuchu)
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: lubię nowe auta, ale jeżdżę starymi, nie dbam o nie i do mechanika jeżdżę głównie w zastępstwie ASO na wymianę części eksploatacyjnych

Myślę, że to kwestia marki/modelu i niekupowania podejrzanych aut
  • Odpowiedz
20 lat w motoryzacji to przepaść i oczywiście miałem okazję w Dacii siedzieć oraz nią jeździć - osobiście bym nie kupił. Ale nie będę chodził i gadał bzdur, że hurr durr moje 20 letnie wypierdziane BMW jest lepsze od Dacii

@kimunyest95: o ile się nie mylę to ta generacja s klasy zaraz będzie mieć 20 lat - w czym nowa Dacia jest lepsza? Bo ma nowszy bluetooth? XD (O ile
bylem_zielonko - >20 lat w motoryzacji to przepaść i oczywiście miałem okazję w Dacii...

źródło: S350L-W221-Schwarz02

Pobierz
  • Odpowiedz
@kimunyest95 20 letni gruz ma przynajmniej jakas6 rozsądna strefę zgniotu xd kolejna sprawa to to, że po 20 latach już dawno odparowały rakotwórcze związki zawarte w klejach od tapicerek xd ( ͡° ʖ̯ ͡°) dacia to syf. Ńie chce tego u siebie na warsztacie.
  • Odpowiedz
@Iskaryota: to jak ktoś ma 20-30k do wydania i szuka auta nawet nie szybkiego tylko nie wyglądającego jak gówno to co ma zrobić? Bo wszystko inne w tym budżecie poza e46 na wypasie/e90 z m pakiem to gówno

Auta są po prostu za drogie, ceny rosną zarobki stoją. W Holandii też gruzami jeżdżą z okazyjną teslą na drodze.
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: no tak, na pewno taka S klasa to świetny wybór. Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, ile rzeczy w takim aucie po 20 latach się sypie i byle naprawa może nabywcę zrujnować i wpędzić w długi.

Strefa zgniotu? No może 1 na 10 nie był klepany, a jak żadnego incydentu nie miało i jest w super stanie kolekcjonerskim, to będzie kosztowało fortunę.
  • Odpowiedz