Wpis z mikrobloga

#sejm #kanalzero #koalicjadeweloperska

Czyżby znowu pycha kroczyła przed upadkiem?

PO #!$%@?ło 8 lat temu, bo myśleli, że nie mogą przegrać i #!$%@?.

Teraz, minęły 2 miesięcy i mamy to samo...

- Ludzie chcą CPK -> #!$%@?Ć, przecież tam na kościół dali. Jakby to było istotne w kontekście całości, ale no...
- Ludzie nie chcą dopłat do kredytów bo ceny i tak #!$%@?ło -> Uj z wami, robimy!
- Ludzie myśleli, że TVP będzie teraz spoko, dostali nową tubę, nowego rządu, która często udaje obiektywizm, niestety.
- Przejmują władzę ale nieudolnie. Jakieś uchwały, wchodzenie siłą, no bez jej, ludzie mają tego powoli dość.
- Obniżka podatków, podniesienie progu itp -> a to miało być coś takiego? to żartowaliśmy
- Równouprawnienie? No tak, dla kobiet
- Atom? Chyba do #!$%@?. A, nie? Podoba wam się, no to spoko, MOŻE go zostawimy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jedyne co im na razie dobrze wychodzi to #!$%@? pisu.
No i na razie będą na tym jechać.
Ale z czasem do większości dojdzie, że to za mało jak na 4 lata rządów.

A, no tak, jest ranking szkół LGBT.

Ile można jechać na #!$%@? PiSu?
I za 4 lata, jak tak dalej będzie, to ludzie po prostu nie pójdą do wyborów.
A pójdą wyborcy PiSu.

Przykro mi po prostu, że mimo obietnic itd, po raz kolejny zostałem wydymany bez mydła.
  • 34
@Gluptaki: wyobraź sobie że można mieć wymagania apropo pewnych standardów. I jak ani PiS ani PO ich nie spełnia nie popierać żadnej opcji a nie bawić się w ojoj mniejsze zuo itd.

Nie lubię jak mi się w twarz pluje krytykując rozdawnictwo, rząd Bizancjum i programy typu BK2 żeby zaraz po wyborach każdą z krytykowanych rzeczy kontynuować bądź rozszerzać.

Przyznam jednak, że zapomniałem że Miśkiewicz to była pierwsza kadencja. Damn ten
Jeśli Donald by wyszedł, pokazał dane, analizy itd, że CPK jest bez sensu, no to luz. Nie róbmy.

Ale jak na razie nic takiego nie robią, chowają głowę w piasek, udają że nie słyszą (jak PiS) i robią co chcą, mają w dupie opinię.

@Exil12: no przecież #!$%@? robią audyt o którym mówią co 3 dni bo takie cymbały jak ty nie rozumieją, że sprawdzenie wydatkowania na projekt mający pochłonąć 150mld
@rimyi: Jak twoje wypowiedzi?

Przepraszam to nie posłowie i ministrowie obecnej koalicji krytykowali zawzięcie rozmiar rządu Mateusza Pinokio?

To nie posłowie i ministrowie krytykowali obecnej koalicji krytykowali program BK jako dotujący developerów i banki i powodujący wzrost cen? To nie obecny Minister Rozwoju i Technologii Hetman krytykował ten program w wywiadze bodajże radiowym?

To nie obecny Marszałek naszczał na naszych pograniczników i wojskowych, którzy od 3 lat walczą z atakiem hybrydowym
@damienbudzik:

PO myśli, że wystarczy ciepła woda w kranie, 800+ i naród będzie zadowolony. Ale my oczekujemy czegoś więcej, rozwoju, a nie zwijania państwa.

A ty? Co zrobiłeś? Kursy, szkolenia, studia? Zmieniłeś pracę na lepiej płatną? To jest rozwój państwa.
dokładnie, pycha kroczyła przed upadkiem;

@PomidorovaLova: @damienbudzik @Exil12 Nie zapomnijcie, że pycha kroczyła przed upadkiem również w 2015 kiedy Po przegrało wybory, bo ludzie mieli ich dojść tak jak pisu teraz. Też wtedy się nie liczyli z wyborcami. Co trzeba było mieć w głowie, żeby na kilka miesięcy przed wyborami wyprowadzić setki tysięcy ludzi na protesty, bo UE każe uchodźców z Afryki relokować. No debyle #!$%@?
#!$%@?ść PiSu nie tłumaczy tego, że nowy rząd może postępować tak samo.

To miała być nowa jakość.

@Exil12: tak samo? XD

- Gdzie PO powołało prokuratora komunistycznego, zastępcę ministra sprawiedliwości i Pawłowicz (XD) do trybunału konstytucyjnego? A na prokuratora krajowego świadka na ślubie ministra sprawiedliwości i chrzestnego jego dziecka? 

- Gdzie łączyli ministra sprawiedliwości z funkcją prokuratora generalnego który ręcznie sterował zarzutami m.in oddalając te wobec rydzyka?
- Albo waliło na
Ale my oczekujemy czegoś więcej, rozwoju, a nie zwijania państwa.

@damienbudzik: typowy p0lak. My oczekujemy czegoś więcej, ale że co? ja mam płacić wyższe podatki na inwestycje albo pobierać mniej socjalu? Kształcić się ustawicznie? Pracować za pensję mniejszą niż na zachodzie w Polsce przez 20 lat aby rozwijać kraj albo założyć własną firmę w obszarze nowoczesnych technologii, zastawić dom na PoC i pozyskiwać inwestorów? Nie no, tyle to nie. xD Zawołajcie