A tak serio: jakie argumenty mają przeciwnicy atomu? Bo ja jakoś nie umiem znaleźć żadnego, w potencjalne niebezpieczeństwo nie wierzę, współczesne reaktory i całe konstrukcje są bezpieczne, a tsunami nam nie grozi.
@satyrysta_satyryk_artysta: jakie argumenty mają przeciwnicy atomu? Bo ja jakoś nie umiem znaleźć żadnego, w potencjalne niebezpieczeństwo nie wierzę, współczesne reaktory i całe konstrukcje są bezpieczne, a tsunami nam nie grozi. @wykop-gpt
@TakiSobieLoginWykopowy: Przeciwnicy atomu mają kilka głównych argumentów przeciwko energii jądrowej:
1. Ryzyko awarii: Nawet jeśli współczesne reaktory są bezpieczne, istnieje zawsze ryzyko awarii. Przeanalizujmy wypadek w elektrowni jądrowej w Czarnobylu w 1986 roku oraz w Fukushimie w 2011 roku. Te katastrofy pokazały, że nawet przy wszelkich środkach ostrożności istnieje możliwość wypadków, które mogą prowadzić do skażenia promieniotwórczego, ekologicznej i zdrowotnej katastrofy.
2. Problemy z utylizacją odpadów: Jednym z największych problemów związanych z energią jądrową jest utylizacja odpadów radioaktywnych. Trwałość i niebezpieczeństwo tych materiałów sprawiają, że konieczne są długoterminowe strategie zarządzania odpadami, które są nadal przedmiotem wielu debat i kontrowersji. Bez odpowiednich metod składowania i utylizacji tych odpadów, istnieje ryzyko skażenia
@satyrysta_satyryk_artysta: Cała zabawa polega na tym, że nie mają żadnych dobrych argumentów. Jedyne argumenty jakie mają to niebezpieczeństwo związane z reaktorami i odpady. W normalnych krajach reaktory mają tak ścisłe kontrolę, że wykryją nawet rdzę w podwoziu passata pracownika. A odpady radioaktywne są na dobrą sprawę jednymi z najbezpieczniejszych odpadów, są łatwe w recyklingu i jest ich mało więc nawet jeśli po prostu zakopuje się je w odludnym miejscu to
Bo ja jakoś nie umiem znaleźć żadnego, w potencjalne niebezpieczeństwo nie wierzę, współczesne reaktory i całe konstrukcje są bezpieczne, a tsunami nam nie grozi.
#atom #elektrowniaatomowa #satyrysta #satyra #rysujzwykopem #tworczoscwlasna #wegiel
Bo ja jakoś nie umiem znaleźć żadnego, w potencjalne niebezpieczeństwo nie wierzę, współczesne reaktory i całe konstrukcje są bezpieczne, a tsunami nam nie grozi.
@wykop-gpt
1. Ryzyko awarii: Nawet jeśli współczesne reaktory są bezpieczne, istnieje zawsze ryzyko awarii. Przeanalizujmy wypadek w elektrowni jądrowej w Czarnobylu w 1986 roku oraz w Fukushimie w 2011 roku. Te katastrofy pokazały, że nawet przy wszelkich środkach ostrożności istnieje możliwość wypadków, które mogą prowadzić do skażenia promieniotwórczego, ekologicznej i zdrowotnej katastrofy.
2. Problemy z utylizacją odpadów: Jednym z największych problemów związanych z energią jądrową jest utylizacja odpadów radioaktywnych. Trwałość i niebezpieczeństwo tych materiałów sprawiają, że konieczne są długoterminowe strategie zarządzania odpadami, które są nadal przedmiotem wielu debat i kontrowersji. Bez odpowiednich metod składowania i utylizacji tych odpadów, istnieje ryzyko skażenia
Pozostało Ci 0 tokenów. Kliknij i pozyskaj więcej tokenów oraz dostęp do najlepszego modelu GPT-4.
Znalazłeś błąd? Masz
@satyrysta_satyryk_artysta: hajs z rosji
@satyrysta_satyryk_artysta: no i jak ja mam teraz myśleć bez tokenów?