Aktywne Wpisy

patusia +214
Mirki, pomóżcie. Dziś przyjechała do mnie kumpela, wysiadła na Dworcu Centralnym i chciała złapać taxi. Niestety nacięła się na oszuta, który skasował ją na 360 zł na trasie Centrum - Mokotów. Nie chciał jej wypuścić z auta dopóki nie zapłaci. Macie jego dane na zdjęciu. Wygooglałam, że jest to niestety znany typ z tego co robi od wielu lat… Tak, wiemy już, że to nie była zwykła taksówka, a przewóz osób Patryk
źródło: 3cb9f8b0-01a9-4b24-b4c6-d03c295b7364
Pobierz
p_z_jedenastu +565

rozjaniepawla mi łeb jak sb czasem pomyślę że większość wypruwa sb żyły za garść wirtualnych tokenów ledwie pozwalających na przeżycie (czy raczej przewegetowanie) podczas gdy inni zarabiają chore ilości na jakimś gównie typu literalnie przekładanie pieniędzy z kupki na kupkę (tzn nawet nie literalnie bo nie ma żadnej kupki tylko cyferki w systemach) albo po prostu na samym w sobie fakcie że mają ich już odpowiednio dużo a im
Teraz pomyśl, że zamiast tych zasranych cyferek masz handel wymienny.
Nie dość że dostaniesz tak samo małe wynagrodzenie w postaci towaru którym handluje twój pracodawca, to jeszcze musisz kminic jak go wymienić na zakupy obiadowe.
I ten kto za mieć dużo dalej ma dużo tylko nie zasranych cyferek a
konto bankowe:
posiadasz: 200 kg mąki żytniej
250 litrów mleka
chcesz wykonać przelew/przesyp? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sowizdrzau: tak z ciekawości: możemy wrócić do systemu bez masowego dodruku pieniądza z powietrza, czy to też marksizm?
@njdnsjdnjs:
podobnymi konstruktami społecznymi są państwa, narody, małżeństwo, patriotyzm,