Wpis z mikrobloga

Mirki, pomóżcie. Dziś przyjechała do mnie kumpela, wysiadła na Dworcu Centralnym i chciała złapać taxi. Niestety nacięła się na oszuta, który skasował ją na 360 zł na trasie Centrum - Mokotów. Nie chciał jej wypuścić z auta dopóki nie zapłaci. Macie jego dane na zdjęciu. Wygooglałam, że jest to niestety znany typ z tego co robi od wielu lat… Tak, wiemy już, że to nie była zwykła taksówka, a przewóz osób Patryk Rosłon ( ͡° ʖ̯ ͡°). Co możemy zrobić?
#oszustwo #warszawa #taxi #uber #kradziez #dworzeccentralny
patusia - Mirki, pomóżcie. Dziś przyjechała do mnie kumpela, wysiadła na Dworcu Centr...

źródło: 3cb9f8b0-01a9-4b24-b4c6-d03c295b7364

Pobierz
  • 242
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patusia: Nic nie zrobi, skoro było napisane "przewóz osób" wsiadając zawarła umowę przewozu na warunkach określonych przez przewoźnika. Pewnie na szybie małymi literkami była stawka przejazdu, z którą to stawką miała obowiązek się zapoznać. Sprawa nawet dla Policji zamknięta. Ok, potocznie wydaje się to być oszustwem ale nic się z tym nie da zrobić.
  • Odpowiedz
  • 259
@patusia w mieście z dobrą i tanią komunikacją rozbijać się taksówkami? To już mogła bolta zamówić to by ją wesoły Sasza zawiózł. Naprawdę trzeba mieć coś z głową.
  • Odpowiedz
  • 337
@patusia: Rzeczywiście niezły gagatek...za podwózkę na lotnisko prawie tysiąc złotcyh babę skasował..aż dziwne, że jeszcze ma auto i mordę całą..póki ludzie się zgadzają na koszt przejazdu to nic mu nie można zrobic.
fff112 - @patusia: Rzeczywiście niezły gagatek...za podwózkę na lotnisko prawie tysią...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@patusia kto normalny łapie takse po dworcem w erze uberów i boltów? Jeśli z jakiegoś powodu musiałem skorzystać ze zwykłej taksówki ZAWSZE na start pytałem o orientacyjna kwotę za kurs.
Ja rozumiem, że dziewczyna się zapewne przestraszyła na koniec jak nie chciał jej wypuścić (jeśli faktycznie tak było), ale sama sie wpakowała w te kabałę, kasa raczej nie do odzyskania. Kosztowna lekcja na przyszłość.
  • Odpowiedz
@patusia: Co broniło koleżanki przed zadzwonieniem na policję zaraz po otrzymaniu rachunku? Przecież to jest jawne żerowanie na podróżnych.
Gdybym miał taki przypadek to rzuciłbym mu 50zł i wyszedł ignorując ten świstek papieru wyglądający jak paragon. A gdyby miał zablokowane drzwi to nie wysiadłbym z auta przed przyjazdem policji.
  • Odpowiedz