Aktywne Wpisy
Jaki był wasz ulubiony napój w dzieciństwie (nieważne czy przyrządzany w domu, czy kupny)?
#pytanie #dziecinstwo #kiedystobylo
#pytanie #dziecinstwo #kiedystobylo
cyberhero +1096
#nieruchomosci W nawiązania do badań, na które powołuje się ministerstwo rozwoju i technologii przygotowałem małą analizę.
Otóż wczoraj ministerstwo opublikowało wyniki badania dotyczącego programów mieszkaniowych, powołując się na nie jako na rzetelne źródło informacji. Jednak dokładniejsza analiza tego badania budzi poważne wątpliwości co do jego jakości i wiarygodności. Warto przyjrzeć się bliżej kilku kluczowym aspektom, które podważają wiarygodność tego badania.
Przede wszystkim, badanie zostało przeprowadzone przez firmę o nazwie "OGÓLNOPOLSKA GRUPA BADAWCZA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ". Okazuje się, że 90% udziałów w spółce należy do jednej osoby - Łukasza Pawłowskiego. Co więcej, kapitał zakładowy spółki wynosi zaledwie 5000 PLN, co jest minimalną kwotą wymaganą do założenia spółki z o.o. Dodatkowo, firma jest zarejestrowana w wirtualnym biurze w Warszawie. Te fakty rodzą uzasadnione pytania o rzeczywiste zaplecze i doświadczenie tej firmy w prowadzeniu rzetelnych badań na skalę ogólnopolską.
Jednak
Otóż wczoraj ministerstwo opublikowało wyniki badania dotyczącego programów mieszkaniowych, powołując się na nie jako na rzetelne źródło informacji. Jednak dokładniejsza analiza tego badania budzi poważne wątpliwości co do jego jakości i wiarygodności. Warto przyjrzeć się bliżej kilku kluczowym aspektom, które podważają wiarygodność tego badania.
Przede wszystkim, badanie zostało przeprowadzone przez firmę o nazwie "OGÓLNOPOLSKA GRUPA BADAWCZA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ". Okazuje się, że 90% udziałów w spółce należy do jednej osoby - Łukasza Pawłowskiego. Co więcej, kapitał zakładowy spółki wynosi zaledwie 5000 PLN, co jest minimalną kwotą wymaganą do założenia spółki z o.o. Dodatkowo, firma jest zarejestrowana w wirtualnym biurze w Warszawie. Te fakty rodzą uzasadnione pytania o rzeczywiste zaplecze i doświadczenie tej firmy w prowadzeniu rzetelnych badań na skalę ogólnopolską.
Jednak
#szkola #nauka #pomocy #matematyka
Komentarz usunięty przez moderatora
Paczta na poprzedni mój post... w #!$%@? was robił... a wystarczyło zapytać o całą stronę z zadaniami.
Manipulacja lepsza jak w TVN i TVP
Nr1
Skoro kupił album (czas przeszly) to do transakcji już doszło i nic nie musi dopłacać. Dał kasjerce 50zł nie wiadomo za co, może za zrobienie loda
Nr2
Łabędzie są na -13 pocztówkach
Wstyd zeby tak prostych zadań nie pomoc dziecku zrobić...
A jeszcze jest nr3 i 4
Nr 3:
Liczba gołębi w gołębniku: x
W gołębniku pozostało x-12 gołębi
Nr4 podchwytliwe z tymi wróblami, trzeba by było posłużyć się WIELKIM ATLASEM PTAKÓW aby rozstrzygnąć, które są domowe. Zakładając, że wszystkie ptaki mogą być domowe, bo dałoby się je udomowić to wystarczy dodać te wszystkie ptaki, więc odpowiedz to 5+17+8+9
Ale tu rozwiązałem to bardziej polonistycznie, skoro kupił, to transkacja się już odbyła i jest po temacie, a 50zł dał a nie płacił nimi. Takie rozwiązanie z dupq sobie wymyśliłem :D
Gdyby było "Jarek kupuje album z ptakami, płaci kasjerce 50zł a album kosztuje 37zł. Ile powinien dopłacić?" To wtedy jak nic odpowiedź to: "jarek powinien dopłacić -13zł"
Ale tu jednak można się przyczepić, że
A ja uważam mimo wszystko, że da się je rozwiązać w takiej postaci jakie są (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
1- ile powinien dopłacić- 0,
2- łabędzie są na 40 pocztowkach. Nie jest powiedziane, że na 1 pocztówce może być tylko 1 ptak, a pozostało nam w kiosku 40 pocztowek ( ͡º ͜ʖ͡º)
@voldi Nic nie trzeba przekształcać. Zadania są poprawne. Takie trafiają się w codziennym życiu. Za mało danych to poprawna odpowiedź.
0, zbyt mało danych - na części pocztówek jest więcej niż jeden rodzaj ptaka.