Wpis z mikrobloga

@Andrzej_K: "Płyniemy, niepotrzebny ponton
Ja biorę z kurczakiem wonton
Ty przyglądasz się jej szortom, ona ci hakuje konto
Na prywatnym tańcu w go-go rzuca dupom hajs jak sponsor"
Mega głębokie teksty chłopaków co w latach 90 byli dzieciakami XD
  • Odpowiedz
@RybstonPonte: utwory liryczne mają to do siebie, że każdy może interpretować je na swój sposób w zależności od tego na jakim etapie życia się znajduje, jakie ma doświadczenia, dlatego nie warto brać ich dosłownie... jak ktoś ma g---o w głowie, a niestety większość słuchaczy ma, to g---o z nich wyciągnie.
  • Odpowiedz
A ja tam lubię. Słucham w furze. Często na imprezie ktoś zarzuci, a i fajnie dają chłopcy na koncertach.
Bardziej ich lubię za dobry podkład steeza niż teksty Oskara, bo niektóre to się kompletnie nie trzymają kupy xd
Co do płyty ostatniej, to wg mnie średnia. Kilka numerów, które mi siadły, reszta raczej meh.
  • Odpowiedz
Złapałem się na tym, że PRO8L3M to jest jedyny wykonawca, którego biorę w ciemno z polskiego rapu, jak ktoś wyżej napisał bardziej dla bitów Steeza niż tekstów Oskara xd ale z "twoja stara szmata ratatatatatata" to beka okrutna xD
  • Odpowiedz
Jak mówię, lubię problem ale często pojawiają się u nich tak żałosne wersy, że żeby ich bronić i gadać o jakiejś wyszukanej ironii i tym, że to tylko dla inteligentnych to jednak trzeba być nieźle odklejonym xD

@erni13: a ja nie lubię problemu, słyszałem tę piosenkę raz i żeby nie wyłapać ironii oraz tego o czym jest i z czego się wyśmiewa, łącząc wersy w całość utworu to trzeba być
  • Odpowiedz
  • 0
@wcfilmowe: Masz rację, w przeciwieństwie do innych numerów problemu ten był o dupach, alko, dragach i innych drogich itemach. To wcale nie tak, że co drugi ich tekst brzmi tak samo i jest o tym samym xD

Gdyby to był ktoś mniej monotematyczny to uznałbym to za ironię, ale tak?
  • Odpowiedz
@erni13:

Nie łykam tej wymówki o parodii, bo gdyby to był numer wyśmiewający c-----y gangsta rap i ich teksty, to dlaczego aż do wyżej wspomnianego wersu ten tekst brzmi jak KAŻDY numer problemu?

W intro jest powiedziane, że chyba czegoś prostszego potrzebujemy w kontekście bitu. Na co jest odpowiedź "A to nie ma problemu". W moim rozumowaniu skoro nie ma problemu jako takiego to ten utwór od samego początku miał
  • Odpowiedz
@uncross89 tam raczej chodziło o to,ze jak nie ma jakiejś głębi i przekminy w tym podkładzie tylko proste rytmy 90bpm to to nie jest problem a jakies sztampowe gowno jak industry planty z choćby wyżej wymienionego gm2l xD w sensie nie moze byc prostsze bo to nie są oni wtedy a jedni z wielu. Ja tak to odebrałem a nie ze parodia i ta nuta ma byc c-----a i taka przekminka,
  • Odpowiedz
@erni13: "Nie łykam tej wymówki o parodii, bo gdyby to był numer wyśmiewający c-----y gangsta rap i ich teksty, to dlaczego aż do wyżej wspomnianego wersu ten tekst brzmi jak KAŻDY numer problemu?"

Bo ten tekst pada w momencie gdy rapuje Raper Marcelek pokazując przy tym b--ń i n-------i - które wcześniej Gangster Andrzej Chyra dowiózł im na plan teledysku patrząc na nich szydząco a wszystko kończy się na chłopakach
  • Odpowiedz
  • 1
@Karlos03: Tak jak większość osób w 2024 roku, słucham muzyki ze Spotify. Puszczam sobie to w aucie i mi leci. Nie widziałem teledysku do Nicei, więc wybacz, że nie wiem z jaką miną torbę podawał Andrzej Chyra i jak kwitują to chłopaki w samochodzie XDDD

Ja słyszę na końcu TYPOWEGO numeru problemu zwyczajnie z-----y wers na poziomie nagłego ataku spawacza (jak to ktoś wyżej przytoczył) i tyle. Mogę ci tylko
  • Odpowiedz