#olx to zwykly żart, i ich polityka bezpieczeństwa, za który sobie liczą "opłatę serwisową" #nintendoswitch
sytuacja: - szukam sobie nintendo switch - jestem zielony, nie znam widełek od do za używkę, - znajduję konsole kilka stówek taniej niż nówka ( 900 PLN OLED używana, zamiast 1500 nówka) - Opis, nietrafiony prezent, leży i się kurzy - kilka wymian wiadomości, łatwa negocjacją ( pierwsze ostrzeżenie), prośba o ustawienie przesyłki OLX - Sprzedający prosi o mail ( drugie ostrzeżenie - spodziewam się scamu) - na mail przychodzi "https://olx.pl-prywatna-sprzedaz1243.pl/d/oferta/Nintendo-Switch-OLED-Model-biay/9U1KRM-M9J0KV" - nawet na telefonie nie szczególnie widać, że domena jest spreparowana oczywiście olewam - scam ewidentny - wysyłam zgłoszenie OLX, - odpowiedź po dwóch dniach "Sprzedający usunął już ogłoszenie i nie jest ono widoczne. W tym wypadku nie ma potrzeby, abyśmy podejmowali stosowne działania.
Dziękujemy za opinię! Dzięki Twojej pomocy mamy pewność, że każde ogłoszenie na OLX spełnia nasze standardy jakości."
@Adam1394 ja ostatnio się zdziwiłem trochę jak przeczytałem te warunki ich ochrony. Gość by ci musiał wysłać pusty karton, żebyś mógł dostać zwrot kasy. A tak to tak coś nie będzie działać, to ochrona nie działa. W sumie to są to przedmioty używane, no ale inaczej sobie tę ich ochronę wyobrażałem.
@tyfoon OLX to g---o xD kupiłem kiedyś pada do PS4, który okazał się podróbką. Zgłosiłem do OLX dodając dobrze zrobione zdjęcia porównujące mój oryginał i chinola, którego kupiłem. Co na to OLX? Jak Cię oszukał to se zgłoś policję. My się nie znamy na tym. I cyk sprzedający ogłoszonko dalej aktualne.
TYLKO OPŁATĘ SERWISOWĄ ZAPŁAĆ CHUJU, BO CIĘ CHRONIMY KLIENCIE CHUJU
W tej samej sytuacji na Allegro zgłaszasz problem, a podejście
@Gozdziu:Dlaczego żart? pewnie chodzi Ci o ochrone w przypadku wysyłki ale to dwie różne sprawy. Nie wiem czy gdzieś można znaleźć tańsze wysyłki, paczkomat za 5zł a czasem nawet za 1zł.
#nintendoswitch
sytuacja:
- szukam sobie nintendo switch
- jestem zielony, nie znam widełek od do za używkę,
- znajduję konsole kilka stówek taniej niż nówka ( 900 PLN OLED używana, zamiast 1500 nówka)
- Opis, nietrafiony prezent, leży i się kurzy
- kilka wymian wiadomości, łatwa negocjacją ( pierwsze ostrzeżenie), prośba o ustawienie przesyłki OLX
- Sprzedający prosi o mail ( drugie ostrzeżenie - spodziewam się scamu)
- na mail przychodzi "https://olx.pl-prywatna-sprzedaz1243.pl/d/oferta/Nintendo-Switch-OLED-Model-biay/9U1KRM-M9J0KV" - nawet na telefonie nie szczególnie widać, że domena jest spreparowana
oczywiście olewam - scam ewidentny
- wysyłam zgłoszenie OLX,
- odpowiedź po dwóch dniach
"Sprzedający usunął już ogłoszenie i nie jest ono widoczne. W tym wypadku nie ma potrzeby, abyśmy podejmowali stosowne działania.
Dziękujemy za opinię! Dzięki Twojej pomocy mamy pewność, że każde ogłoszenie na OLX spełnia nasze standardy jakości."
kurtyna.
Co odpisał olx na moje zażalenie? ,,Przecież płytę wysłał, nie możemy pomóc :)"
Co na to OLX? Jak Cię oszukał to se zgłoś policję. My się nie znamy na tym. I cyk sprzedający ogłoszonko dalej aktualne.
TYLKO OPŁATĘ SERWISOWĄ ZAPŁAĆ CHUJU, BO CIĘ CHRONIMY KLIENCIE CHUJU
W tej samej sytuacji na Allegro zgłaszasz problem, a podejście