Aktywne Wpisy
matiKKS +8
Szukam serialu na jesienno-zimowe wieczory. Długość odcinka najlepiej nie więcej niż godzina, ilość do 100 odcinków lub niewiele więcej. Pozbawiony wielokrotnych scen seksu, erotyzmu, ciągłych przekleństw. Serial już skończony, żeby nie czekać na kolejne sezony. Przez 4 lata przerobiliśmy dwa kompletnie różne seriale, które przypadły nam do gustu- The Crown i Ranczo.
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
mickpl +1246
Paszyk się odgraża, że jak nie będzi 0% to nie będzie też budowy komunalnych. Panie ministrze, bardziej z grubej rury trzeba. Ogłoście tam w PSL, że jak nie będzie dopłat dla kolegów z deweloperki to przyblokujecie kasę na onkologię czy psychiatrię dziecięcą.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Jutro o 10 startuje S04E01 #sejm na #sejmstream!
Nie do końca udało się zaimplementować wszystko co było zaplanowane, ale obiecałem wpisy na żywo z Mirko to są (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Na sejm.stream jutro będzie czat z YT jak ostatnio.
Na beta.sejm.stream testowo jest tag #sejm odświeżany co 5 sekund.
Gdyby coś było nie tak to dajcie znać. Do jutra!
#polityka #webdev #wykopapi
W przyszłym tygodniu jak będę miał chwilę to potestuje jak się zachowa vod z 4 kamer na playerze dostosowanych do streamów.
Już o to kiedyś kogoś pytałem, może nawet opa ale odpowiedzi się nie doczekałem.
Logiczne, że mamy sezon 10 i epizod 4 i przy takiej numeracji nigdy się nie powtórzą, ale jak widać niektórych to przerasta.
@hpiotrekh: No właśnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tym bardziej, że "prawdziwi koneserzy" (xD), a poważniej mówiąc - fani historii
Jeżeli przyjmiemy, że serial nazywa się "Sejm X kadencji", to taka numeracja jest porządku. Co wybory następuje pewnego rodzaju reset, więc nie ma problemu, żeby zmienić podtytuł i zacząć tym nowy serial
A przyjmując zaproponowaną przez was numerację, to posiedzenie z 13 listopada i 21 grudni to ten sam odcinek. Brakuje tutaj rozróżnienia konkretnych dni
bo to było to samo pierwsze posiedzenie ¯\(ツ)/¯
Nikogo to nie obchodzi i nikt tego nie będzie używał ale po to wprowadzili krótkie "SxxExx", żeby od razu się orientować, a nie dopisywać wcześniej która kadencję/sezon akurat widzimy xD
@Imperator_Wladek: Zgadzam się. Ale i tak jest ona dość niewygodna/nieintuicyjna - widać to na przykładzie zeszłej kadencji, gdzie mieliśmy 81 "sezonów" i znakomita większość miała po 1-2 odcinki. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W środku kadencji będziemy mieli sytuację taką, że będzie s40e01, po którym nastąpi s41e01, potem s42e01, s42e02, potem s42e01 -
@hpiotrekh: no było. Ale zakładając, że równolegle z obradami sejmu był nadawany pewien serial, to 13 listopada oglądałem jego pierwszy odcinek, a 21 grudnia trzynasty. W przypadku sejmu to byłby nadal pierwszy odcinek, który miał trzynaście części. W waszej propozycji właśnie brakuje numeracji tych "pododcinków"
Zgodzę się też z wami, że m.in. jedno odcinkowy sezon wygląda głupio, i mimo wszystko kupuję waszą argumentację pod
Mecze w tenisie też chyba były przerywane i przekładane na kolejny dzien. Czyli to były już dwa mecze (odcinki) z tym samym rywalem w jednym turnieju (sezonie), tak?
@hpiotrekh: Ja dobrze wiem, że posiedzenie zaczyna się i kończy kiedy marszałek używa laski i nie robi kiedy narządza przerwę do jutra.
Ale po coś rozróżnia się posiedzenia na poszczególne dni. Sprawdzam terminarz i wiem co będzie jutro, a co będzie pojutrze. Wprowadzając "podczęści" łatwiej jest się po prostu
Poza tym jest super i widać progres, dzięki!
Jak się powtórzy to zrobię screena.
Dziękuję ci za to dobry człowieku
Na tą chwilę na becie nie odświeża automatycznie