Aktywne Wpisy

wujekG +38

źródło: temp_file7290293752867194711
Pobierz
_e_l_o_ +63
kolega z 30 lat doświadczenia w IT, doktoratem, pracą w 3 FAANG, kilkoma udanymi firmami nie może znaleźć roboty jako programista nawet jak oferuje, że to on będzie płacił za możliwość pracowania, it's over... #programista15k #pracait #pracbaza
Jutro o 10 startuje S04E01 #sejm na #sejmstream!
Nie do końca udało się zaimplementować wszystko co było zaplanowane, ale obiecałem wpisy na żywo z Mirko to są (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Na sejm.stream jutro będzie czat z YT jak ostatnio.
Na beta.sejm.stream testowo jest tag #sejm odświeżany co 5 sekund.
Gdyby coś było nie tak to dajcie znać. Do jutra!
#polityka #webdev #wykopapi
źródło: sejm.stream
Pobierzźródło: 405064406_857117179435924_8049554972250451043_n
PobierzW przyszłym tygodniu jak będę miał chwilę to potestuje jak się zachowa vod z 4 kamer na playerze dostosowanych do streamów.
Już o to kiedyś kogoś pytałem, może nawet opa ale odpowiedzi się nie doczekałem.
Logiczne, że mamy sezon 10 i epizod 4 i przy takiej numeracji nigdy się nie powtórzą, ale jak widać niektórych to przerasta.
@hpiotrekh: No właśnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tym bardziej, że "prawdziwi koneserzy" (xD), a poważniej mówiąc - fani historii
Jeżeli przyjmiemy, że serial nazywa się "Sejm X kadencji", to taka numeracja jest porządku. Co wybory następuje pewnego rodzaju reset, więc nie ma problemu, żeby zmienić podtytuł i zacząć tym nowy serial
A przyjmując zaproponowaną przez was numerację, to posiedzenie z 13 listopada i 21 grudni to ten sam odcinek. Brakuje tutaj rozróżnienia konkretnych dni
bo to było to samo pierwsze posiedzenie ¯\(ツ)/¯
Nikogo to nie obchodzi i nikt tego nie będzie używał ale po to wprowadzili krótkie "SxxExx", żeby od razu się orientować, a nie dopisywać wcześniej która kadencję/sezon akurat widzimy xD
@Imperator_Wladek: Zgadzam się. Ale i tak jest ona dość niewygodna/nieintuicyjna - widać to na przykładzie zeszłej kadencji, gdzie mieliśmy 81 "sezonów" i znakomita większość miała po 1-2 odcinki. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W środku kadencji będziemy mieli sytuację taką, że będzie s40e01, po którym nastąpi s41e01, potem s42e01, s42e02, potem s42e01 -
@hpiotrekh: no było. Ale zakładając, że równolegle z obradami sejmu był nadawany pewien serial, to 13 listopada oglądałem jego pierwszy odcinek, a 21 grudnia trzynasty. W przypadku sejmu to byłby nadal pierwszy odcinek, który miał trzynaście części. W
Mecze w tenisie też chyba były przerywane i przekładane na kolejny dzien. Czyli to były już dwa mecze (odcinki) z tym samym rywalem w jednym turnieju (sezonie), tak?
@hpiotrekh: Ja dobrze wiem, że posiedzenie zaczyna się i kończy kiedy marszałek używa laski i nie robi kiedy narządza przerwę do jutra.
Ale po coś rozróżnia się posiedzenia na poszczególne dni. Sprawdzam terminarz i wiem co będzie jutro, a co będzie pojutrze. Wprowadzając "podczęści" łatwiej jest się po prostu
Poza tym jest super i widać progres, dzięki!
Jak się powtórzy to zrobię screena.
Dziękuję ci za to dobry człowieku
Na tą chwilę na becie nie odświeża automatycznie