Wpis z mikrobloga

@onepnch: to nie remastery, tylko romy w pakiecie z emulatorem, absolutnie nie kupować.
@Wokawonsky: mgsowi puryści tutaj płaczą, że twin snakes to całkiem inna gra (lol), ale to tę wersję polecam. ma usprawnienia z mgs2 i inne wstawki filmowe oraz dużo lepszą grafikę (w końcu to gra z gamecube).
  • Odpowiedz
No właśnie MGS1 nie był robiony z myślą o ficzerach z dwójki i gra jest śmiesznie łatwa przez to

@onepnch: tylko zmiana na kamerę z perspektywą z pierwszej osoby na to wpływa. możesz równie dobrze tego nie używać i bawić się przednio.
  • Odpowiedz
@Wokawonsky Ja grałem w wersję z ps1 i jak zobaczyłem Twin Snakes to nie wybrałbym inaczej. Poza tym są pewne nawiązania do części z ps1 w innych częściach że tak powiem bez zbytniego spoilerowania .
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: Dodam od siebie, że zacząłem przygodę mocno prawilnie, czyli od Metal Gear i Metal Gear 2: Solid Snake. Generalnie nie żałuję, bo fajnie było widzieć jak Kojima przenosił pomysły z tych dwóch części do MGS-a 1. Poza tym w MGS1 jest wspomnianych sporo wątków z Metal Gear 2. Aczkolwiek te dwie gierki z 87 i 90 roku bardzo zestarzały się wkurzającymi, archaicznymi mechanikami (np ekwipowanie po kolei kart dostępu
  • Odpowiedz