Aktywne Wpisy
WielkiNos +932
Niewyobrażalna przemoc wobec psa uchwycona aparatem w smartfonie. Człowiek poszedł do biedronki na 5 minut po ziemniaki i zostawił przed sklepem wyposażonego w grube futro psa. W naturze taki pies spał by w lesie, ale tutaj według psich madek zaraz żywcem zamarznie. Co za okrucieństwo. Szok.
#psiarze #warszawa #bekazpodludzi #dogpill #julka #p0lka #bekazlewactwa
#psiarze #warszawa #bekazpodludzi #dogpill #julka #p0lka #bekazlewactwa
Etman1939 +47
"głupi się rodzimy i głupi umrzemy"
Muszę się wygadać...
zazdrosze ludziom którzy pracują i widzą sens takiego życia: praca-dom, praca-dom, i ta ekscytacja jacy to oni pracowici, niektórzy jeszcze dorabiają w innej robocie xd
Ja się czuję jakbym nie był z tego świata, bo mam tysiące myśli: co ja tutaj robie?(na tym świecie) jaki jest mój cel? czy istnieje Bóg? czym jest szczęście? jak je odnaleźć? co po śmierci? czy istnieje reinkarnacja? itp.
tymczasem koledzy z pracy: popracują 8h niektórzy zostają dłużej(nie mają za to płacone xd)
wrócą do domu, odpalają konsole: jakaś fifke/cod i cyk 4h ciśniemy/ piwko z kolegami...
Z jednej strony im zazdroszczę a z drugiej współczuję...
zazdroszczę że mają tak wyj.ban.e
współczuję że marnują swoje życie na głupoty...
Ktoś mi wytłumaczy skąd kult takiego zapi.er.dolu w Polsce?
bo kasa kasą, ale mi się wydaje że to ucieczka przed pustką, przed złymi myślami? przed samotnością?
Nie lepiej starać się odkrywać siebie?
#przegryw #neet #przemyslenia #pracbaza #pracoholizm
Należy się 50zł za oświecenie.
Jeśli tak to mi pomogły 3 rzeczy:
-Książka ''Wielka Ryba'' Szustaka
-Płyta TAU ''Egzegeza, księga pszczół''
-Szachy (bardzo pomagają na skupienie)
Sam w sumie nie wiem do końca jak to jest. Czy istnieje jakiś plan na ludzi, czy żyjemy w symulacji a może po prostu nihilizm, jesteśmy ziarenkami piasku bez
Co do drugiej części to rozwinę... koledzy którzy mają rodzinę to jak jest godzina fajrantu to szybko idą do domu - do rodziny, do dzieci.
Post dotyczył osób które nie mają partnerki/żony/zwierzaka. Na temat sensu życia nie chce rozmawiać z kolegami bo mnie uznają za wariata - i piszę to całkiem
@Bejro: nie no 13 lat to większość ludzi miała zajafke na gry, albo piłkę, co innego jak masz 23 lata i nadal napi^&lasz po tyle godzin w gry...
I jeszcze jedno - nie ma pytań bez odpowiedzi, są tylko ludzie, którzy sieją zamęt i twierdzą, że nie wszystko jest czarne i białe i przez to mają się za inteligentnych. Inteligentny też nie musisz być chyba,