Wpis z mikrobloga

polecam gierkę "Shotgun King: The Final Checkmate" jak ktoś lubi nietypowe gry xd jesteś se królem i dzięki shotgunowi zabijasz figury, po każdej rundzie wybierasz jedno utrudnienie i jedno ulepszenie, dostajesz też dusze i na jeden ruch możesz się inaczej poruszyć i tak jak w normalnych szachach nie możesz być ani jednej rundy pod szachem wiec na przykład jeśli stoisz na polu D2 zabijesz shotgunem pionka na polu D4 a na polu D5 będzie wieża to przegrałeś bo znalazłeś się na polu pod atakiem przez wieże, gra ma świetny klimat i muzyke demo gry jest za darmo na steam
#steam #gry #szachy
morgiel - polecam gierkę "Shotgun King: The Final Checkmate" jak ktoś lubi nietypowe ...
  • 4
@morgiel: IMHO dobra gra na ok. 4-5h, potem się znudziłem. Zrobiłem bodaj 4 poziom trudności w trybie standardowym (12 plansz) i odblokowałem wszystkie bronie lub poza jedną bronią. W pewnym momencie losowość męczy.

Nie trzeba umieć grać w szachy poza podstawami (dobrze jest umieć oszacować pozycję i które figury mogą dać nam szacha po wykonaniu naszego ruchu/zbiciu danej figury).