Wpis z mikrobloga

@Mega_Smieszek no właśnie o to mi chodziło. I to byłoby mega zakonczenie dla jej postaci, które z jednej strony pozwoliło by jej odejść jako czysta a z drugiej też zamknęła ten wątek z papieżem i tego ruska amerykańskiego #!$%@?
  • Odpowiedz
  • 1
@revoolution ? Nie potrafię zrozumieć jak komuś może się Expanse podobać. Ze trzy razy próbowałem do tego podejść i nie mogę. Raz że budżet tam to jakieś grosze, a oni nasrali tych wątków. Jak nie jakieś mutanty, to obcy, zaraz wojna jakichś frakcji i aktorstwo na poziomie "Dlaczego ja".

Już 100 razy lepszy od tego był #battlestargalactica
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: bsg to akurat najlepszy serial. expanse jest kopią książek, i to jota w jotę.
jedynie w okolicach 6 sezonu/tomu wywali z obsady pewnego gościa i delikatna rozbieżność powstała nie wpływająca na fabułę.

Mi expanse też nie podchodziło. bo dla mnie to nie było sf. tylko zwykły policyjny serial gdzie ktoś umarł i detektyw próbuje rozwiązać zagadkę, w tle jakieś polityczne zawirowania. więc stosując tzw brzytwę lema Nie ważne czy akcja dzieje się w przyszlości czy na dzikim zachodzie nie wpłynęło by to na fabułę, a więc nie mamy do czynienia z sf. bo tak samo na dzikim zachodzie ktoś mógłby umrzeć i jakiś szeryf próbowałby rozwiązać zagadkę itd.

Ale od końca drugiego sezonu zaczeło się robić fajnie, a 3 sezon to był naprawdę świetny dobry serial sf. no i jeżeli chodzi o serial to na tym koniec. 4 sezon słabo, 5 tak średnio a 6 mega nudny i nic się nie dzieje. 7 8 i 9 już nie nakręcili ale książki były
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: obejrzałem kilka odcinków FAM i mnie odpycha ta narracja chłopy złe kobiety dobre, powiedzcie mi czy po prostu jestem debilem czy chociaż po części mnie rozumiecie

od The Expanse też się odbiłem w pierwszym sezonie ale jak mówicie że później się rozkręca to może spróbuję
  • Odpowiedz
  • 1
@wyjek Im dalej w las tym z tym gorzej, aczkolwiek ostatni sezon praktycznie wyzbył się tego lewackiego toku myślenia. Nawet lgbt nie ma - tylko jest wzmianka.

Ja nauczyłem się to oglądać w ten sposób, że wątki wątkami - mnie bardziej obchodzi latania po planetach, jak to robią, jakie mają problemy i jak je rozwiązują.

No i czasami babom też się tam dostaje po dupie ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@wyjek To też jest w sumie specyfika seriali od Apple. Dużo gadania, jakiś bzdurny wątek się ciągnie przez kilka odcinków, a w kolejnym jest petarda, że szczęke się zbiera z ziemi tylko ( )
  • Odpowiedz