Aktywne Wpisy
Jeśli nie wiesz o co chodzi znaczy że miałeś zajebiste dzieciństwo (✌ ゚ ∀ ゚)☞
#wykop30plus #kiedystobylo
#wykop30plus #kiedystobylo
Clermont +64
Przyznam, że przechodzi mnie lekki dreszcz niepokoju, kiedy przeglądam X albo wojenne tagi na wykopie i widzę, jak ludzie (w tym tacy nieustannie czymś się oburzający i chcący uchodzić za czystych jak łza prawilniaków) reagują z ekscytacją – jak jacyś najgorsi zwyrole – na filmiki, na których ktoś ginie na froncie. Jakoś bardzo przewrażliwiony moralnie chyba nie jestem, ale śmierć wydaje mi się należeć do sfery sacrum i niezależnie od tego, jak
#seriale #forallmankind
https://www.filmweb.pl/serial/Constellation-2024-10011825
Już 100 razy lepszy od tego był #battlestargalactica
Musisz generalnie przejść przez pierwszy sezon. Potem jest dużo lepiej.
jedynie w okolicach 6 sezonu/tomu wywali z obsady pewnego gościa i delikatna rozbieżność powstała nie wpływająca na fabułę.
Mi expanse też nie podchodziło. bo dla mnie to nie było sf. tylko zwykły policyjny serial gdzie ktoś umarł i detektyw próbuje rozwiązać zagadkę, w tle jakieś polityczne zawirowania. więc stosując tzw brzytwę lema Nie ważne czy akcja dzieje się w przyszlości czy na dzikim zachodzie nie wpłynęło by to na fabułę, a więc nie mamy do czynienia z sf. bo tak samo na dzikim zachodzie ktoś mógłby umrzeć i jakiś szeryf próbowałby rozwiązać zagadkę itd.
Ale od końca drugiego sezonu zaczeło się robić fajnie, a 3 sezon to był naprawdę świetny dobry serial sf. no i jeżeli chodzi o serial to na tym koniec. 4 sezon słabo, 5 tak średnio a 6 mega nudny i nic się nie dzieje. 7 8 i 9 już nie nakręcili ale książki były
od The Expanse też się odbiłem w pierwszym sezonie ale jak mówicie że później się rozkręca to może spróbuję
Ja nauczyłem się to oglądać w ten sposób, że wątki wątkami - mnie bardziej obchodzi latania po planetach, jak to robią, jakie mają problemy i jak je rozwiązują.
No i czasami babom też się tam dostaje po dupie ;)