Wpis z mikrobloga

Mirki którzy szukają używanego auta w ostatnim czasie, zauważyliście spadek liczby ofert? Od paru miesięcy szukam czegoś +/- 6 letniego, bez pośpiechu, jak się trafi odpowiedni to kupię, i co kilka dni albo tygodni przeglądam OtoMoto. Mam wrażenie że ciągle spada ilości ofert. Kiedy w moich kryteriach wyszukiwania, w listopadzie niemal codziennie pojawiała sie nowa oferta, tak teraz może jedno na tydzień, i ogólnie ilość dostępnych spada. Coś się dzieje z rynkiem używanych?
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@chudybenek Ktoś kto kiedyś wymieniał 3-5 letnie auto, dziś dalej nim jeździ, bo ceny tak skoczyły, że go nie stać na nowe lub uważa, że to nieopłacalne. Widzę to po sąsiadach, kiedyś auta na parkingu się zmieniały dużo częściej. Dziś chyba większość jeździ swoim autem póki sprawne, bo nowe kosztuje dużo więcej niż kilka lat temu.
  • Odpowiedz
@KilY pewnie coś w tym jest. Bo ceny używek też idą w górę. Ale na rynku przybywa aut, czytałem jakiś artykuł że w PL w zeszłym roku sprzedano kilkanaście procent więcej nowych aut niż rok prędzej, teoretycznie powinno przybywać. A teraz jeszcze myślę, wpada motoryzacyjny niż demograficzny kilkuletnich aut z okresu braku mikrochipów i covida.
  • Odpowiedz