Wpis z mikrobloga

Z racji, że PiS rzuca liczbami typu 500k odnośnie wczorajszego protestu, chce tylko przypomnieć, że jest to nie realne ( ͡° ͜ʖ ͡°) zakładając 3 osoby na metr kwadratowy da nam to jakieś 27k, przy czym ratusz podaje 35k ludzi co by się pokrywało. I w ramach ciekawostki całkowita liczba członków pisu to jakieś 45k także trochę osób zabrakło xD Miłej kawusi #sejm #polityka #bekazpisu
Wezzore-04 - Z racji, że PiS rzuca liczbami typu 500k odnośnie wczorajszego protestu,...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
U Tuska było 500k może i więcej to wyli, że było 70k u nich było 30k to wyją, że było 500k
Zawsze #!$%@? odwrotnie, zawsze kłamstwo, szczucie, moje lepsze wasze #!$%@? co to są za ludzie, skąd?
Nie mam już siły na to patrzyć, czytać itd.
  • Odpowiedz
  • 0
@DzonySiara Większość wyborców to lemingi, wyznawcy Tuska, albo Kaczyńskiego. Ich można szczuć na siebie, pluć im w twarz, okłamywać, a oni zagłosusują tak na swoich pupilków. Póki duopol PO-PiS się nie skończy, nie będziemy mieli normalnych rządów.
  • Odpowiedz
  • 4
@Wezzore-04 ludzie informowali że jechało kilkadziesiąt autokarów do Warszawy. Teoretycznie dużo, tylko że żeby przywieźć nawet 100k ludzi to by potrzeba było 2000 autokarów.
Ruchem indywidualnym byłby jeszcze większy #!$%@?, zwłaszcza przy tej pogodzie gdzie spacer jest wykluczony i wszyscy musieliby dotrzeć możliwie blisko. A to byłoby kilkadziesiąt tysięcy aut i zawalona po brzegi komunikacja miejska. Odczułby to każdy w Warszawie i okolicach a nie odczuł tego nikt, korki w mieście nie
  • Odpowiedz
@Tasde no to samo myślałem, że nawet jakby miałobyc 500k to by nie przyszło z warszawy z tego 10%, reszta by musiała przyjechać. Autokarami 500k to potrzeba 10 tysięcy autokarów xD a samochody ? Nawet jakby jechali do pełna załadowani to ciekawe , że miasto tego nie odczuło xD
  • Odpowiedz
@Wezzore-04: bez przesady, te 35k podawane przez ratusz to też imho nieprawdziwe. Onet szacuje liczbę ludzi na ok 100k, oglądając relacje też mi się wydaje, że było więcej niż 35k i sam szacowałem na niewiele poniżej 100k. Na stronie Onetu jest sposób w jaki to szacowali, żeby nie było, że info z dupy
  • Odpowiedz
@Wezzore-04: szeregowy, ale policzyliście jedynie jezdnie, te szare miejsca między budynkami to chodnik, tam też ludzie mogą stać. Za taką niedorobioną propagandę to wam szekli nie wypłacą.

Nawet na onecie piszą, że było 90-120k, także czaskoski to poziom tvpis, mógł od razu powiedzieć, że było 5 osób xD
  • Odpowiedz