Wpis z mikrobloga

@NightRock a długo już bierzesz? Mi lekarz mówił, żebym przez pierwsze 6 tyg. sobie odpuściła wszelkie substancje psychoaktywne, dopóki leki dobrze "nie wejdą".

W każdym razie no ogólna zasada jest taka, że po pierwsze mniejsza ilość alko cię trochę bardziej zrobi, a po drugie następnego dnia albo kilka dni po piciu samopoczucie będziesz miał troche gorsze (tj. chodzi mi stricte o objawy nerwicowe).

Kwestia indywidualna, ale raczej dla własnego dobra odpuść
  • Odpowiedz
  • 1
@fuechsinn: Dobra, to odpuszczam. Generalnie jestem przed rozpoczęciem kuracji tym lekiem, ale za tydzień wbija do mnie znajomy z którym nie widziałem się kilka dobrych lat i z pewnością coś wypijemy. W takim razie wstrzymam się z lekiem do tego czasu, tyle jeszcze przeżyję, a później nie będę pił w ogóle i gitara
  • Odpowiedz
  • 1
@NightRock piłem na parunastu psychotropach.
Przy ssri - szybsze upijanie, dziwne samopoczucie nie wiem jak opisać, jakby lekka derealizacja. I tyle w sumie

Tylko się nie upilalem raczej mocno, na ogół więcej alko niż 1-2 piwa słabe nie pije.

Raz sie upiłem na jakimś prawie do odcięcia, ale nie pamiętam jakim. Nic mi nie było ogółem pd względem psychicznym, ale dwa dni byłem
  • Odpowiedz
@NightRock: nie bez powodu SSRI są najczęściej stosowanymi lekami w depresji - bardzo trudno zrobić sobie nimi krzywdę. Możesz brać z alkoholem, zjeść miesięczną dawkę na raz, i nic złego nie powinno się stać.
  • Odpowiedz