Aktywne Wpisy
Pavlo389 +23
Ehh 80 tys samego podatku do zapłaty, jak tu żyć? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#gielda #gpw #kryptowaluty #chwalesie #gorzkiezale
#gielda #gpw #kryptowaluty #chwalesie #gorzkiezale
1964 +35
Licząc dziennie wydane 20zl na a-----l, uśrednionie, bo raz był czteropak za 12zl a raz 8 piw w barze za 80zl, udało mi się nie udać 20 000zl, bo nie pije od 2lat, 8 miesięcy i 28 dni, a wiem, bo przypomniałem sobie o aplikacji która mi to wszystko odlicza ( ͡º ͜ʖ͡º)
#alkoholizm
#alkoholizm
W tym kraju nie opłaca się oszczędzać pieniedzy, zbierać na wkład własny. Liczyć wysokości raty czy mnie stać czy nie. Nie opłaca się przewidywać czy też planować na 5, 10 lat do przodu.
Nie opłaca się być roztropnym.
Biorę na maksa kredyt a jak nie będzie mnie stać na spłatę to będę głośno krzyczał że chce wakacje kredytowe i obniżenie rat.
#nieruchomosci
No i z perspektywy czasu okazało się, że kupno mieszkania było bardzo dobrym pomysłem
Ten kraj I ta waluta to żart. I to nieudany.
@piteross: Nigdy się nie opłacało, przynajmniej w takim sensie tego słowa o jakim my myślimy. Nie doszukiwałbym się tu winy polityków czy waluty (umiesz przeglądać kurs np do dolara na przestrzeni ostatnich lat? XD), taka po prostu natura świata.
Czekałem z dezycja za długo a moje oszczędności z ciężkiej pracy topniały
@piteross: No przegrałeś w tę grę bo nie rozumiesz jej zasad skoro kredyt na nieruchomość to dla ciebie "pętlę na szyi na 30 lat". Pieniądze które ciułałeś wyparowały, czyli można powiedzieć że za frajer tyrałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)