Aktywne Wpisy

maciss +470

serniczekwiedensky +295
Jesteście tak odklejeni na punkcie polskich kobiet, że tworzycie sobie własne uniwersum w tych waszych małych główkach, co tylko bardziej spycha was na margines społeczeństwa jako odklejeńców.

Szczególnie odcinek 9
#seriale #bandofbrothers #ogladajzwykopem
źródło: dj397do1
PobierzTo ze rzucili pare scen ktore to uwierzytelniaja to tylko potwierdza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczywiscie nie jest to tak tepa i nachalna propaganda jaka widzielismy np. w tvp, ale nadal jest.
@Nie_bo_ty: po pierwsze serial opowiada o 506 Pułk Piechoty, poczytaj sobie jakie straty mieli i jakie zadali zniszczenia niemcom to może skończysz p-------ć
Jakie film czy serial?
Kompania braci bardzo mi się podobała ale oglądając Pacyfik, skończyłem na 2 odcinku bo nie mogę się wkręcić i mnie męczy.
źródło: temp_file109225360339226082
PobierzStalingrad, któryś nowszy, też jest spoko.
Ogólnie polecam kino skandynawskie jak chodzi o filmy o 2 wś, mają inne spojrzenie, nie tak nachalnie propagandowe jak rosyjskie.
@bachus: tak
@Nie_bo_ty: na pacyfiku też rosjanie wygrywali?
Ty wiesz najlepiej co by było, gdyby alianci nie wylądowali w Europie. Sowieci doszliby aż do Hiszpani? Niemcy były aż tak słabe że p----------y w całości?
Udział Amerykanów był kluczowy w
@robert_blaszczykowski: ciekawostka, po emisji odcinka odezwała się rodzina Liebgotta - nie był żydem i trochę im nie pasowało że z Josepha zrobili żyda :)