Wpis z mikrobloga

@KladzSie: Sny mają pewne stałe reguły. Tzn do końca nie wiem, bo siłą rzeczy znam tylko swoje, ale z relacji ludzi wygląda że tak jest. Np w snach ciężko coś przeczytać, bo litery są niezrozumiałe albo się poruszają. Zegary pokazują głupoty. Podobnie lustra pokazują wykrzywioną rzeczywistość, zdeformowane twarze etc. Był kiedyś taki youtubowy challenge, żeby patrzeć w lustro przez odpowiednio długi czas i zaczyna się widzieć niepokojące/przerażające rzeczy - tak
  • Odpowiedz
@deletenomads: dzisiaj z ciekawości w śnie sprawdziłem i zegar i kalendarz, poza faktem że kalendarz pokazywał miesiąc który nie istnieje to cyfry i litery były w normie
  • Odpowiedz
Wg Freuda wyrywane zeby lub ich brak oznacza strach przed karą za onanizację ( ͡º ͜ʖ͡º) i nie żartuje, kiedyś przeczytałem wstęp do psychoanalizy
  • Odpowiedz
@przegladarkauzy: Próbowałem przez chyba 3 lata ld, i tak jak pisałem, 2 razy się udało (przez ten okres pamiętałem praktycznie wszystkie sny, i psycha od tego siadała). Do dziś zegary i książki to mój reality check, ale z reguły nawet jak wiem że jestem we śnie to nie mogę niczego kontrolować, albo się budzę.
  • Odpowiedz