Aktywne Wpisy
Novameh +129
Mówcie co chcecie, ale to jeden z najlepszych trailerów gier ever
To budowanie napięcia, montaż, muzyka 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Pamiętam ten hype wokół tej gry był w--------y
#gry #pcmasterrace #nostalgia #battlefield
To budowanie napięcia, montaż, muzyka 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Pamiętam ten hype wokół tej gry był w--------y
#gry #pcmasterrace #nostalgia #battlefield
Macielskojewski +233
W 1996, w moim rodzinnym Sanoku na Podkarpaciu, odbył się koncert Coolio.
Gimby nie znajo, ale to taki raper był, co wykonał Gangsta’s Paradise. Kiedyś bardzo popularny.
I w tym 1996, na urodziny lokalnej rozgłośni radiowej Radio Bieszczady, zaproszono tego Coolio do Sanoka. Oglądałem go z bliska jako ówczesny dziennikarz Radia Bieszczady. To był jedyny koncert Coolio w Polsce, a on był u szczytu popularności. Nie mam pojęcia jak go ktoś ściągnął do 40 tysięcznego Sanoka.
Coolio wszedł na scenę, mocno sponiewierany używkami, coś tam zaśpiewał, po czym krzyknął „Sanok motherfuckers!”
I tłum oszalał - „Sanok?!! Słyszałeś?! On powiedział Sanok!!”
Gimby nie znajo, ale to taki raper był, co wykonał Gangsta’s Paradise. Kiedyś bardzo popularny.
I w tym 1996, na urodziny lokalnej rozgłośni radiowej Radio Bieszczady, zaproszono tego Coolio do Sanoka. Oglądałem go z bliska jako ówczesny dziennikarz Radia Bieszczady. To był jedyny koncert Coolio w Polsce, a on był u szczytu popularności. Nie mam pojęcia jak go ktoś ściągnął do 40 tysięcznego Sanoka.
Coolio wszedł na scenę, mocno sponiewierany używkami, coś tam zaśpiewał, po czym krzyknął „Sanok motherfuckers!”
I tłum oszalał - „Sanok?!! Słyszałeś?! On powiedział Sanok!!”
Czy klasycznie obrobione zdjęcie JPG w wysokiej rozdzielczości można po prostu przekonwertować do TIFF? Zaczynam czytać fora i ludzie piszą, ze wysłali PSD ale ich drukarnia cofnęła, że plik do poprawy - mając PSD sami nie potrafią nanieść poprawej by było dobrze? Czy też kolory zmienią się jakoś znacząco, że wolą się tego nie podejmować?
#reklama #wydruki #photoshop #fotografia #pytanie #pytaniedoeksperta
po pierwsze, wymiary podaj w cm lub m
projekt przygotowujesz w skali 1/10 przy maksymalnej możliwej rozdzielczości (czyli zmniejszasz format 10x a rozdzielczość nadajesz z palca najwyższą, na jaką pozwoli zdjęcie - nie zdziw się, jak przekroczy np 1000)
jak robiłem wielkie formaty to plik do druku albo jpg albo pdf, tiff pewnie też przejdzie ale polecam dwa pierwsze
pamiętaj, że billboardy są w rozdzielczości 72 lub zbliżonej, bo większa niepotrzebna jak się na nie patrzy z odległosci kilkudziesięciu lub kilkuset metrów, jak mówisz o ścianie budynku to
baner na budynek pójdzie nawet i na 15 dpi, bo jednak patrzysz z daleka.
a jak będzie za mało rozdzielczości zdjęcia, to Nero AI resize pomoże :)