Aktywne Wpisy

MonazoPL +172
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
Startujemy z #rozdajo - do wygrania Racja Żywnościowa Seven Oceans - ta legitna, nie chińskie podróby z Aliexpress.
Data ważności oczywiście długa jak lista patologii w polskich przetargach.
Zasady udziału:
1. plusujesz ten wpis
Data ważności oczywiście długa jak lista patologii w polskich przetargach.
Zasady udziału:
1. plusujesz ten wpis
źródło: rozdajowykopkomzadarmo
Pobierz

inb4 wygoogluj sobie - wygoogluję ale chcę szerszej perspektywy
#machinelearning #uczeniemaszynowe #pracbaza #pracait
Bardzo często padają pytania o SQLa (nawet jeśli samo stanowisko jest pythonowe) i tu dobrze się wykazać znajomością rzeczy innych niż SELECT FROM WHERE, np. wiedzieć czym są funkcje okienkowe, having I union.
Jeśli będziesz musiał napisać na żywo jakiś kod to staraj się dbać o to żeby jakoś
@Bejro: Są istotniejsze rzeczy od grafów - szczególnie junior nie potrzebuje takiej wiedzy. Jeśli celuje w Wizję to CNN + YOLO + odpowiednie techniki rozróżniania / trackowania obiektów + segmentacja(U-net) i tym podobne rzeczy powinny być priorytetem.
@rusin: Jeśli celuje stricte w ML i Wizję to nie potrzebuje aż takiej znajomości SQL-a. Sam składałem sporo podań na staże i pozycje
@Bejro: Tutaj pełna zgoda. Wydaje mi się jedynie, że junior nie musi znać takich struktur jak GCN, żeby przejść proces rekrutacji ;)
Czym dla was jest znajomość w takim razie danych zagadnień. W tym sensie - mam np. nauczyć się na pamięć całego schematu danej architektury, czy o bardziej ogólne aspekty typu czym jest mechanizm uwag, residual connection lub w czym dane architektury dobrze się sprawdzają, dlaczego dana jest lepsza od innej w konkretnym przypadku?