Aktywne Wpisy
Polejmnie +220
W straży miejskiej zapracowani po pachy. To wszystko po to by obywatelom żyło się lepiej.
Jak taka osoba, może po pracy spojrzeć w lustro bez obrzydzenia?
#polska #prawo #strazmiejska
Jak taka osoba, może po pracy spojrzeć w lustro bez obrzydzenia?
#polska #prawo #strazmiejska
grexo +12
Czyli skarbówka pozwoliła na loterię a teraz zmieniają interpretację. Oczywiście cały wykop pluje na buddę bo jeździcie 10 letnimi skodami i oplami a on śmiga lambo - d--a was po prostu boli. A jak państwo zniszczyło kluskę i optimusa za podobne optymalizacje podatkowe to byliście wielkimi obrońcami wolności - banda hipokrytów. Dopóki coś nie jest zakazane przez prawo to powinno być dozwolone ale w tym batustanie to różnie bywa.
A przy okazji:
A przy okazji:
#ibs #sibo #zdrowie
Xifaxan brałem, ale chyba tylko przez tydzień i myślę, czy nie spróbować jeszcze jeden raz bo czytałem że w razie braku efektów można za jakiś czas ponowić próbę i po pierwszym tygodniu dorzucić sanprobi ibs aby najpierw usunąć przerost tej całej flory bakteryjenej a później zasiedlić jelita odpowiednimi szczepami bakterii.
Mam też skierowanie ale nie mogę znaleźć lepszego terminu niż za 6-7 miesięcy.
Też słyszałem o diecie low fodmap na parę tygodni a następnie stopniowe wracanie do
@Kokoszka99: @kerri Potwierdzam to co kolega napisał. Wróciło mi po raz kolejny, a walczę już 3 lata. Gastrolodzy za każdym razem próbują wcisnąć antybiotyki na eradykacje bakterii albo kolejne probiotyki, a to i
W sensie, jest dużo osób, które piszą "zbadaj to i tamto" a nawet po zbadaniu tych rzeczy nic się z tym zrobić nie da.
Jeżeli coś w tych badaniach wyjdzie nie tak to rzeczywiście są sposoby by temu porządnie zaradzić?
Ja sam walczę dalej, za 3 tygodnie kontrolną gastroskopia bo we wrześniu HP, nadżerki i refluks żółciowy, aż zacząłem brać SSRI bo wszystko co robiłem po prostu czułem że jest niewystarczające, bo stresu nie byłem w stanie się pozbyć, nawet chodząc na terapię, liczę że SSRI coś ruszy.
@kerri Robiąc badania możesz potem udać się do dietetyka klinicznego, większość z
Podobno kończąc diete low fodmap należy po kolei dołączać kolejne produkty. Ciekawi mnie jak ta kwestia wygląda. Np: jestem na diecie low fodmap przez 4 tygodnie. Następnie jest czas aby powoli dorzucać produkty, których nie można było jeść. Do żywienia dołączam pieczywo. I