Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +87
Jakie rzeczy wydawały wam się w dzieciństwie luksusowe a teraz są zwykle? Ja zacznę ( 34 lata ) - Chipsy Pringles i lody Magnum

saintie +16
ale mnie faceci irytuja, mowilam chloptasiowi 1000000000 razy zebysmy jechali pociagiem to bedzie i wygodniej i nie bedzie musial prowadzic to wolal autem a jak mu teraz mowie, ze ja ide do tylu i ide spac bo mi sie nie chce gadac, to sie obraza, ze to chamskie bo on bedzie musial prowadzic??? nienawidze facetow i bede to powtarzac CODZIENNIE

Jeżeli chodzi o mnie to był to pierwszy rok mojego przemyślanego, bezpiecznego portfela akcje+obligacje. Wynik w tym roku to +6.62% i prawdopodobnie udało się nim minimalnie pobić inflację,więc się cieszę :) Zadowolony jestem z tego, że konsekwentnie poprostu realizuję strategię i portfel w tym roku w żadnym momencie nie był na minusie. Walka z inflacją była utrudnioną o tyle, że pierwsze obligacje anty inflacyjne, które stanowią moją część obligacyjną zaczęły wchodzić na oprocentowanie inflacja+marża dopiero w październiku, a część z nich wejdzie dopiero w przyszłym roku, przez co moja część obligacyjna na przyszły rok będzie miała stopę zwrotu około 11%. Był to również pierwszy rok,w którym używałem IKE i załadowałem je pełnym limitem. Jak tam u was?
#inwestycje #gielda #pieniadze
źródło: IMG_20231231_102032
Pobierzźródło: image_2023-12-31_115907187
PobierzJak sobie wszedłem na tą darmową wersję, zaimportowałem wszystkie operacje z