Aktywne Wpisy

szyderczy_szczur +83
Voyager 1 jest 24 mld km od Ziemi i dalej jest z nim łączność! Sygnał leci ok. 22 godzin
Niesamowite to jest
#technologia #kosmos
Niesamowite to jest
#technologia #kosmos
źródło: u1t5N0
Pobierz
Zapaczony +64
p0lki, którym picie wina kojarzy się z bogactwem i wstawiają zdjęcia na instagrama z kieliszkiem w ręku jakie to k---a one nie są ĄĘ, a nie rozróżniają merlota od kompotu z wigilii. Jakby szklanka czerwonego carlo to był bilet do elity a ich podniebienie nie odróżniłoby bordeaux od barszczu czerwonego, do tego taniny mylą im się z tanim.
Tymczasem hiszpanki: pyk kuflowe, cyk romperek z żabki i wesoło na meczyk bez grania
Tymczasem hiszpanki: pyk kuflowe, cyk romperek z żabki i wesoło na meczyk bez grania
źródło: 866851951f8d6e7e52a1b1342d207a266f633d5ba273c5fc813aeae18dee8eec
Pobierz

Byłem w piątek u lekarza medycyny pracy na badania okresowe do roboty. Nie lubię chodzić po szpitalach i gabinetach - mam chyba syndrom białego fartucha bo na tle nerwowym denerwuje się. Wyjątkiem jest gabinet stomatologiczny, bo leżenie na fotelu po znieczuleniu to dla mnie istny relaks - boli tylko podczas płacenia... ale do meritum. Zostało mi jednokrotnie zmierzone cisnienie i wyszło 170/90 przy pulsie 137. Zdarzyłem tylko pomyśleć "Jezus Maria...", a pani Doktor skwitowała "ładne parametry". WTF pomyślałem i zacząłem zakładać koszulkę. Wtedy doktorka oznajmiła, że spojrzała "do góry nogami" na wskazania urządzenia i pomyliła moje tętno z ciśnieniem skurczowym...
Takie miałem perypetie z tym moim sercem. Rok temu zostałem zdyskwalifikowany z #krwiodawstwo na miesiąc przez wysoki puls. Wybrałem się generalnie pierwszy raz w życiu do miejscowej stacji i podczas wywiadu z lekarzem odrzucił mnie przez tętno na poziomie 100 uderzen na minutę, co mogłoby zwiastować omdlenie po oddaniu prawie 500ml krwi.
Myślicie, że powinienem wybrać się do kardiologa?
#medycyna #psychologia #psychiatria
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Po pierwszym zawale idź
Idź się przebadaj, niech cię umiarowią i rozpiszą w razie potrzeby leki.
Lepiej brać concor czy inny nasercowy raz dziennie niż się obudzić, że po zawale to nawet walenie zabronione bo puls skoczy, serce nie wytrzyma i cię znajdą z siusiakiem w ręku.