Wpis z mikrobloga

@maximilianan: @zapomnialemhaslo @ziuta052
mnie tylko rozwala, że nagle dofinansowanie TVP, a nawet zwiększenie tego dofinansowania nie jest problemem dla wykopków. Teraz wychwalają Tuska jako wielkiego stratega, że to robi, a Dudę wyzywają od najgorszych, za to, że to blokuje.

Widać, że głębokość poglądów politycznych większości jest na poziomie przywiązania kiboli do klubów piłkarskich. Nie ważne co klub robi, ważne że jest to mój klub.

Więc nic dziwnego, że
  • Odpowiedz
@takJakLubimy: pierwszy raz PAD pokazał gest Kozakiewicza zwołując rząd na 13 listopada. Mógł wcześniej. Drugi raz zrobił to wybierając na premiera Morawieckiego. Wielu nazywało go debilem bo wiedzieli że Morawiecki nie zdobędzie wotum zaufania. Trzeci raz pokazał ten gest gdy mówił o pogwałceniu konstytucji w kontekście TVP. A posłowie to nie jego folwark żeby sobie decydował kiedy zwołać posiedzenie sejmu przez ustawę którą zawetował. Marszałek Hołownia takiego gestu nikomu nie
  • Odpowiedz
@zobq: to dofinansowanie jest zapisane w pisowskiej ustawie i było wpisane przez nich do budżetu. Pokaż mi chociaż jeden mój komentarz, w którym bronię hajsu dla TVP...

Dodatkowo już jest jasno powiedziane, że to siano zostanie przeniesione na onkologię, no ale pisowski spin jest inny, więc powtarzasz bzdury.
  • Odpowiedz
Teraz wychwalają Tuska jako wielkiego stratega, że to robi, a Dudę wyzywają od najgorszych, za to, że to blokuje.

@zobq: nikt nie wychwala Tuska za to, że w ustawie okołobudżetowej był hajs dla TVP także przestań kłamać

a Dudę wyzywają bo jest hipokrytą i ludzi to mierzi
  • Odpowiedz
  • 2
@aarahon: chronologia dobra, ale ... pkt. 1,2,3 Konstytucja.
DuDu skorzystał ze swoich uprawnień. Mógł.
Hołownia nie skorzystał, a mógł.
DuDu mógł i skorzystał (w twoim mniemaniu negatywnie czyniąc)
Hołownia zaniechał ... a mógł naprawić zło Dudy (w twoim mniemaniu).
  • Odpowiedz
to dofinansowanie jest zapisane w pisowskiej ustawie i było wpisane przez nich do budżetu

@maximilianan: nie, propozycja zwiększenia dofinansowania została zgłoszona i przegłosowania przez obecny sejm.

Dodatkowo już jest jasno powiedziane, że to siano zostanie przeniesione na onkologię

Może cię to zaskoczy, ale słowa Tuska jeszcze nie mają
  • Odpowiedz
DuDu skorzystał ze swoich uprawnień. Mógł.

@takJakLubimy: Skorzystał ze swoich uprawnień by rząd i parlament zebrały się wcześniej do obrad? Nie.

Hołownia nie skorzystał, a
  • Odpowiedz
@zobq: tak, to było w budżecie i pisowcy to wymusili swoją ustawa sprzed kilku lat. Przestań się wygłupiać...

@maximilianan: to ty się wygłupiasz. Nie mówię o projekcie budżetu, tylko o ustawie okołobudżetowej. Zwiększenie dofinansowania w ustawie okołobudżetowej przegłosowanej w czwartek było czysto działaniem obecnego rządu i sejmu i nie był przymuszony do tego.
  • Odpowiedz
@zobq: wsparcie dla TVP było wpisane przez pis do bodajże 2025 roku. Premier zapowiedział tydzień temu, że kwestia przeniesienia pieniędzy z tvp będzie rozpatrywana dzisiaj. No, ale Duda wolał zawetować i dać super prezent na święta
  • Odpowiedz