Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moje największe błędy życiowe:
- zamiast dorabiać się na prywatyzacji i rozkradaniu majątku państwowego, to ja dopiero wychodziłem z łona matki.
- nie zakredytowałem się po same kule w czasie mojej pierwszej pracy na studiach (2019/2020), bo później nieruchy odleciały z zasięgu ręki.
- nie poszedłem na medycynę, dopiero po studiach dowiedziałem się, że byle lekarz rodzinny trzepie po 50k a rezydenci po 10-20k. Poszedłem na informatykę, coś tam zarabiam te 15k, ale w sumie to każdy ma mnie za śmiecia.

Niestety przez powyższe będę na zawsze pariasem.

#nieruchomosci #medycyna #informatyka #programista15k #ekonomia #pracbaza #studbaza #takaprawda

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim wiadomo analiza wsteczna zawsze skuteczna, ciągle pojawiają się okazje ale narzekając na rzeczy na które nie masz wpływu uja zmienisz, elo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mozesz jeszcze na tych uczelniach medycznych z ukrainy co ostatnio pisali, ze placisz i studiujesz zdalnie czy cos i sie dyplom robi w tle - w sumie spoko opcja, jakbym mial wiecej oszczednosci niz mi moja juniorska wyplata daje, to bym se dla beki zrobil dyplom lekarski bo to chyba 15k rocznie czy cuś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
nieustraszony-kronikarz-7: Po medycynie to ty zarobisz może 4-5k. Ci mityczni lekarze to tak na prawdę etatowcy + własny biznes a i tak ledwo wychodzą co byle programista z 2018 roku po 2-3 latach nauki szkoleń w łóżku po pracy już nie mówiąc o wieloletnich studiach, stażach, praktykach, pracach, referenjach, itp.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
@bb89: Niestety takich okazji jest coraz mniej i wiem zaraz znowu powiesz "Analiza wsteczna..." ale ile w ostatnich 10-15 latach było takich możliwości, by sie dorobić?

- Wyjazd za granice jak to sie robiło w latach 80-90-2000 by wrócić z workiem pieniędzy i kupić hektary, rozwinac pare hoteli i kupic kurniki inwestycyjne? No niestety nie ma tej możliwości juz kiedy ceny za m2 sa wyższe niz w Niemczech.
- Zaczac sprowadzac
  • Odpowiedz
@P4ncak3 nie wiem stary, bitcoin (ludzie stali się milionerami, chociażby na yt masz dużo przykładów ze szczegółami), granie na giełdzie chociażby po covidowych spadkach, spokojnie można było wyciągnąć 50% a jak kupiłeś ameryczke to jeszcze więcej.

Są też niszowe rzeczy, na przykład obserwacje rynku cukru/pasz które miały wachania na poziomie 70% i można było to łatwo zaobserwować będąc w tej branży. Kolejna rzecz to zakup ziemi pod wykorzystanie przemysłowe np hale
  • Odpowiedz
jednak propaganda z j------m na lekarzy dyskretnie ukryta między tekstami.

@dr_Batman:
Zwyczajnie napisał, że żałuje, że nie poszedł na medycynę ze względu na zarobki. Co w tym złego?

Po medycynie to ty zarobisz może 4-5k. Ci mityczni lekarze to tak na prawdę etatowcy + własny biznes a i tak ledwo wychodzą co byle programista z 2018 roku po
  • Odpowiedz