Wpis z mikrobloga

@simon-king
Ten diabełek ŁAMIE KONSTYTUCJE tak samo jak PiS.

Jak PiS lamie konstytucję to niedobra jest.
Jak Po lamie konstytucję to jest to praworządne łamanie konstytucji.
  • Odpowiedz
Jak Po lamie konstytucję to jest to praworządne łamanie konstytucji

@Pan_krecik: wymienisz artykuły Konstytucji które obecny rząd złamał? Bo do tej pory nikt z ludzi twierdzących że obecny rząd nie potrafi mi wymienić zapisów Konstytucji które Tusk łamie.
  • Odpowiedz
@Pan_krecik: Sądzę, że umowa koalicyjna zawiera też uzgodnienia dotyczące rozczłonkowania wyborców PiS pomiędzy koalicjantów. Narzędziem (w jedwabnych rękawiczkach) będzie TV.
  • Odpowiedz
@Niebadzksieciem

@Pan_krecik: wymienisz artykuły Konstytucji które obecny rząd złamał? Bo do tej pory nikt z ludzi twierdzących że obecny rząd nie potrafi mi wymienić zapisów Konstytucji które Tusk łamie.

Nie jestem specjalistą ale Trybunał Konstytucyjny zakwestionował przekazanie przez PiS władzy nad telewizją publiczną pod jurysdykcję
  • Odpowiedz
@Pan_krecik: czyli nie potrafisz podać kontretów? Gdy PiS łamał konstytucję to nie miałem problemu by mi ludzie wskazali konkretne artykuły Konstytucji które były łamane przez konkretne działania. A teraz słyszę same ogolniki
  • Odpowiedz
@ITcrowd

@Pan_krecik: Sądzę, że umowa koalicyjna zawiera też uzgodnienia dotyczące rozczłonkowania wyborców PiS pomiędzy koalicjantów. Narzędziem (w jedwabnych rękawiczkach) będzie TV.

Jestem niemal w 100% pewien że jeśli nawet ktoś deklarował takie podejście to nie będzie
  • Odpowiedz
@Pan_krecik: słyszałeś o czymś takim jak ciezar dowodu? Jak ktoś stawia jakaś tezę to jego obowiązkiem jest przedstawić dowody na prawdziwość tej tezy, a kazanie innym szukać dowodów na to, że to ty masz rację jest po prostu brakiem kultury i brakiem rozgarnięcia o którym mówisz. A teraz zechcesz dokończyć swój obowiązek udźwignie is ciężaru dowody i wskażesz działania rządu które łamią artykuły które wskazałeś? Jak chcesz przykład jak to
  • Odpowiedz
@Pan_krecik: tutaj masz przykład na podstawie działań Prezydenta RP z partii PiS, Andrzeja Dudy: Andrzej Duda złamał art. 144 podpisując m.in. zgodę na dalsze orzekanie sędziów po ukończeniu 65 roku życia, bez kontrasygnaty premiera. (art. 144, pkt. 2: "Akty urzędowe Prezydenta Rzeczypospolitej wymagają dla swojej ważności podpisu Prezesa Rady Ministrów, który przez podpisanie aktu ponosi odpowiedzialność przed Sejmem.").
Złamany został również art 179, gdy prezydent nie powołał niektórych sędziów wskazanych
  • Odpowiedz
@Pan_krecik:

To co robił PiS ludzie też akceptowali (potwierdzone licznymi wyborami)

Tzn że było OK?

Nie, nie było dlatego przegrali teraz wybory i ludzie mieli ich dosyć. Dlatego też ludzie popierają takie ruchy bo PIS przekroczył wszelkie granice.
  • Odpowiedz
@Pan_krecik: przytoczyłem artykuły a nie podałeś działań rządu, które bezpośrednio te artykuły łamią. Przecież nawet podałem ci przykład z Andrzejem Duda jak to powinno wyglądać. Mówisz że nie będziesz użerać się z betonem, ale od kiedy prośba by wyłożyć o ci dokładnie chodzi jest betonem? Czy może mam udawać że podałeś jakieś argumenty choć ich nie podałeś? Bo wypisanie samych artykułów to nie arhument, ja też mogę powypisywać sobie przepisy
  • Odpowiedz