Aktywne Wpisy
prawiczek92 +31
Jak pojechałem do #warszawa w sylwestra to wpierw spotkałem się z @suche_gacie na piwko, wcześniej wypiłem kilka na odwagę,potem każdy poszedł w swoją stronę i zagadałem do przemiłej Ukrainki co nawet postawiła drinka i się całowaliśmy a wy zazdrosni #przegryw #przegrywpo30tce #pokazmorde #sylwesterzwykopem #sylwester #podrywajzwykopem
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Od listopada spotykam się z dziewczyną i kocham ją. Ona również mi mówi, że mnie kocha, ale jednak im dłużej ją poznaje tym mam większe wątpliwości. Największy problem jest z dziećmi. Ona kompletnie nie chce mieć ich i chce się podwiązać, jak to mówi "Nie chce mieć pasożyta". Ja zaś chciałbym mieć jedno lub dwójkę dzieci. Też po alkoholu jest nieprzyjemna. W sylwestra , jak wypiła, to robiła mi
Od listopada spotykam się z dziewczyną i kocham ją. Ona również mi mówi, że mnie kocha, ale jednak im dłużej ją poznaje tym mam większe wątpliwości. Największy problem jest z dziećmi. Ona kompletnie nie chce mieć ich i chce się podwiązać, jak to mówi "Nie chce mieć pasożyta". Ja zaś chciałbym mieć jedno lub dwójkę dzieci. Też po alkoholu jest nieprzyjemna. W sylwestra , jak wypiła, to robiła mi
Zestaw na śnieżny maj:
1. Czołówka.
2. Podkoszulka z poliestru z decathlonu (żeby nie trzymała wody jak bawełniane) + taka sama zapasowa w plecaku
3. Polarowa, rozpinana bluza (bawełna się nie nadaje)
3. Kalesony / Legginsy
4. Supergrube skarpety wełniane + drugie na zmianę
5. Buty za kostkę, ale muszą być już rozchodzone bo się poobcierasz na kamieniach
6. Spodnie z poliestru albo czegoś podobnego (jeans to też bawełna)
7.
Jeśli myślisz o zimie, to IMHO całkiem dobra baza, żeby potem doprecyzować listę zakupów :)
Jeżeli idziesz na czerwone wierchy:
-ciepła odzież, softshell, albo goretex…
-dwie czapki, jedna w plecak, to samo rękawiczki
-okulary przeciwsłoneczne z wysokim filtrem
-tak samo krem filtr uv
-raki
-kijki trekkingowe
Gdybyś jednak wybierał się na konkretniejsze góry typu świnica, kościelec, albo przełęcz zawrat czy tez pod chłopkiem, to wyposażenie
Jest ciepło, czasem goraco, a chodzisz po sniegu. Frajda. Ale jak uwazasz, tylko nie pchaj się jak każdy, o godzinie 12:00 na giewont XD
(Na giewont to sie o 5 rano idzie)
Już patrząc na pogode -5 w górach na otwartym terenie (900+ up) przy pizgawicy masz odczuwalnie z -15.
Drobna przerwa na jedzenie, herbate i jesteś wychłodzony. Chodzenie w wysokich butach, które swoje ważą konkretnie zmniejsza twoje mozliwosci, plus zaspy i przebijanie sie przez śnieg