Aktywne Wpisy
Anonim5 +26
awe333 +61
Pewnie niewielu z Was słyszało, ale WIELKI POLSKI STARTAPER (typek od Fotki.pl) 3 lata temu "rzucił wyzwanie InPostowi". Furgonetka box miała zawładnąć polskim rynkiem. Jak widać ludzie planują...a życie weryfikuje.
Takiego kloca właśnie spotkałem w podwarszawskim powsinie. Uszkodzony grat stoi oparty o cmentarz, fajne macie tam procedury Panie Agnieszczak. Swoją drogą, w------i go 200 metrów od inpostowego paczkomatu...
#furgontetka #furgonetkabox #biznes #inpost
Takiego kloca właśnie spotkałem w podwarszawskim powsinie. Uszkodzony grat stoi oparty o cmentarz, fajne macie tam procedury Panie Agnieszczak. Swoją drogą, w------i go 200 metrów od inpostowego paczkomatu...
#furgontetka #furgonetkabox #biznes #inpost
Odcinek 19 - Cicha noc
Rysio przynosi rodzinie Kiepskich prezent od Staszka z Ameryki, brata Ferdka. Jest to lalka Barbie, jej kompan Ken oraz Superman. W noc wigilijną zaczynają dziać się cuda i prezenty ożywają.
Odcinek 91 - Wór świętego Mikołaja
Ferdek spotyka na korytarzu prawdziwego Mikołaja i zaprasza go do domu na wspólne świętowanie. Ale ten Mikołaj okazuje się mieć niepokojącą przeszłość. A do tego ktoś mu kranie worek.
Odcinek 133 - Lolek
Zanim do stałych bohaterów dołączył Kazimierz Badura i jego dwóch kompanów, mieszkańcy kamienicy okazywali świąteczną dobroć również innym potrzebującym.
Odcinek 245 - Wesołych świąt
Wigilia to jedyny dzień w roku, kiedy żona Mariana Paździocha jest miła dla swojego męża. Dlaczego by więc nie obchodzić wigilii codziennie?
Odcinek 321 - Opowieść wigilijna
Te święta w domu Kiepskich to seria katastrof. Choinka połamana, makowiec śmierdzi piwem, bigos się przypalił, a na dodatek Boczek hoduje w piwnicy wyjątkowo drapieżne karpie.
Odcinek 351 - Świąteczna ballada o problemach sąsiada
Marian Paździoch ucieka od agresywnej Meisnerrowej do mieszkania sąsiadów i opowiada Ferdkowi i Halince o nieprzyjemnym spotkaniu z cyganką sprzed lat.
Odcinek 504 - Kolędniki
Prezes Kozłowski namawia mężczyzn z osiedla do wspólnego chodzenia po kolędzie. Ferdek w młodości wyśmienicie odgrywał rolę kominiarza. Ale kolędnicy nie mogą się dogadać co do przebrań.
Jeśli jakieś pominąłem, dopiszcie w komentarzach.
#swiatwedlugkiepskich #bozenarodzenie #wigilia
Komentarz usunięty przez moderatora