Wpis z mikrobloga

Cześć czy ktoś korzysta z opcji "cel inwestycyjny w promocji ", który jest dostępny w serwisie mBank ?
Chodzi o regularne inwestowanie kwot od 100zl co miesiąc.
Warte czy lepiej odpuścić ?
Dodatkowo narazie w celu próby akceptował bym niskie ryzyko

#mbank #inwestycje
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xaradam034 korzystam od paru dni. Jak tylko dla promocji to myślę że warto. Obecnie jestem parę groszy do przodu. Jeśli chodzi typowo o inwestowanie to myślę że są lepsze sposoby
  • Odpowiedz
@xaradam034: już lepiej założyć rachunek rejestrowy do obligacji skarbu państwa w PKO. Jedna obligacja kosztuje 100 zł, więc możesz dokupować regularnie za małe kwoty. Dodatkowo jest niezłe oprocentowanie (na ten moment sens mają wszystkie obligacje oprócz 3-miesięcznych), które może być dość trudno osiągnąć przy polskich funduszach inwestycyjnych, biorąc pod uwagę wysokość opłat za zarządzanie. Za dość niską prowizję w razie potrzeby możesz wcześniej sprzedać + masz gwarancję że w żadnym
  • Odpowiedz
A wiecie może jak odprowadzić podatek belki od pieniędzy zarobionych w tych funduszach (u mnie 10zl). Pisalem do supportu mbanku i ponoc wysylaja pismo do urzedu skarbowego, wiec bedzie trzeba rozliczyc sie z kazdego grosza, jak mniemam.
  • Odpowiedz