Wpis z mikrobloga

@aleksanderpiotr: Co to jest 10h, za czasów jak na budowie robiłem to się zdarzało robić po kilkadziesiąt [; Niektórzy potrafili 2-3 tygodnie praktycznie nie wychodzić z roboty, przekimać w kanciapie 4-5h a całą reszte dnia z---------ć. Jak ktoś ma ciśnienie na kasę to wszystko da się zrobić.
  • Odpowiedz
@Alver: spoko pracowalo sie po 16 18 h dziennie (w normalnym czasie pracy) przez kilka mies (jedni dluzej, inni krocej).... na kazdym (poza malymi prywatnymi ktorych zmiana nie dotyczyla) shell u w polsce instalowalismy sprzet do deli2go (jestem w dupe kilka tysi pseudo FIRMA Art-Progres Wola Ociecka za co dostali ponad 4 melony...)
  • Odpowiedz
@aleksanderpiotr: Ja pracuję legalnie plus studia. Pytasz się o czas pracy dopuszczony przez ustawodawcę? Zależy jakie rozliczenie, ale wszystko jest w kodeksie pracy ładnie opisane, i w umowie o pracę.
  • Odpowiedz
@aleksanderpiotr: Bo zależy od zapisu w umowie. Standard to 160 godzin w miesiącu, 40 tygodniowo. To tak urzędowo. Ale często masz rozliczenie np tygodniowe w korpo i w weekend można nadrobić jak np się studiuje.
  • Odpowiedz