Aktywne Wpisy
WhyGuys +7
Co tam POwcy? Nawet miesiąc nie minął, a już ryży jest obalany xD Nie widzę, żeby koalicja 13 grudnia nawet do wyborów prezydenckich dotrwała. Zaraz to wszystko jebnie jak domek z kart :)
#bekazpo #bekazlewactwa #pis #zamach #sejm
#bekazpo #bekazlewactwa #pis #zamach #sejm
dominowiak +20
#cytatywielkichludzi #programowanie #programista15k #programista30k
@nad__czlowiek: Haskel tak, bo programowanie funkcyjne. Nie zgadzam się co do Go i Rust. Moim zdaniem C (nie C++) jest idealnym językiem od którego powinno zaczynać się wyższą edukację informatyczną. Python w liceum jest spoko.
Przy czym ja akurat zawodowo nigdy nie musiałem grzebać w czymś bardziej niskopoziomowym od Pythona, więc
Dlatego kiedyś odtwarzacz muzyczny zjadał 20 MB i działał jak rakieta a teraz odtwarzacz zjada 1.5 GB i działa jak gówno? Bo jakiś kuc stwierdził że wszystko pisze w jsie bo w niczym innym nie umie.
Nawet na wykop wystarczy popatrzeć - tu nie działaja podstawowe rzeczy. Starszy wykop może był brzydszy ale funkcjonalnie lepiej działał.
Ktoś powie ale to przecież przez to , że można
@Krolik: Ergonomia to subiektywna kwestia. Z mojego doświadczenia wydajność obu tych IDE jest zbliżona w projektach do, powiedzmy, średniej wielkości (VSCode C++, Intellij Java). Natomiast wydajność IntelliJ w bardzo dużym projekcie Java jest... co najwyżej akceptowalna, pod warunkiem że masz co najmniej 16 wątkowy procesor.
Zasada jest prosta. Im masz wydajniejszy sprzęt tym oprogramowanie będzie mniej wydajne bo może być. Bo taniej jest napisać coś szybko niż napisać szybki i dobry soft.
Tak samo